Prvi poraz nakon DUGIH 9 meseci

U kvalifikacijama za Ligu šampiona crveno-beli prethodni put izgubili u regularnom toku u Helsinkiju 31. maja 2019. godine

Crvena zvezda je mlela rivala na domaćoj sceni prošle sezone, oborila nekoliko rekorda, bila impresivna i na međunarodnoj sceni.

Zanimljivo je da je srpski šampion u prethodnoj takmičarskoj godini imao samo jedan poraz u regularnom toku. Onaj protiv Hofenhajma u Nemačkoj (2:0). Bilo je to 22. oktobra 2020. godine.

Impresivna serija trajala je do danas i gostovanja kazahstanskom prvaku. Dakle, skoro devet meseci. Crveno-beli su u međuvremenu preživeli dvomeč sa Milanom, dva puta su bili bolji od Genta, odoleli Hofenhajmu u Beogradu, nisu izgubili ni u ddva večita derbija.

Dobar razlog za brige. Takođe, crveno-beli su Almatiju prekinuli još jednu tradiciju lepih rezultata. Ovo je crveno-belima prvi poraz u kvalifikacijama za Ligu šampiona još od 31. jula 2019. godine.

Tada su gostovali u Helsnikiju i doživeli su “sladak” neuspeh. Posle beogradskih 2:0, crveno-beli su do 90. minuta držali remi (1:1). Potom je pogodio Riski za bezazlen poraz.

Posle toga crveno-beli su igrali sa Kopenhagenom, Jang Bojsom, Evropom, Tiranom, Omonijom (poraz na penale). Zabeležili su dve pobede i pet remija od kojih je većina imala ukus pobede. Sve do danas.

Mozzartsport