Prvi intervju Fakunda Kampaca od kako je pojačao Real Madrid! Evo šta je pričao o Zvezdi

Argentinac je naglasio koliko je njegova porodica želela u Madrid

Fakundo Kampaco je postao novi košarkaš Real Madrida čime je okončana jedna od najvećih saga ovog leta u evropskoj košarci. Zvezda i pored velike želje i nuđenja sjajnih uslova, nije uspela da zadrži argentinskog reprezentativca, koji se vratio u "Kraljevski klub".

Kampaco je istakao na predstavljanju u Madridu da oseća ovaj grad i klub kao svoj dom, da je održavao kontakte sa svima u klubu i nakon odlaska iz Reala, a naglasio je i da je porodica bila jedan od ključnih faktora da ode iz Zvezde i dođe u Real, jer oni vole Madrid, a i ćerka mu je tu rođena.

I meni i mojoj porodici mnogo znači što sam se vratio u ono što osećam da je moj dom. Uvek mi je bilo lepo ovde. Dali su mi priliku da mi pokažu kakav sam igrač i uvek ću biti zahvalan - rekao je Kampaco u prvim izjavama klupskim medijima.

Nastavio sam da komuniciram sa ljudima u klubu od kada sam otišao do danas, sa predsednikom, upravom, prijateljima, igračima, štabom... Održao sam kontakt sa mnogim ljudima - rekao je on.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Odnosi koje sam ostavio ovde, prijatelji i kolege, su oni koji mi najviše nedostaju i koji su me takođe naterali da se vratim. Moja porodica voli Madrid, tim, moja ćerka je rođena ovde i udobnost porodice je bila veoma je važno da budu mirni i da su srećni.

Argentinac naglašava da je sada bolji igrač nego kada je otišao iz Reala i da to mora da dokazuje iz dana u dan.

Fizički se osećam dobro. Smatram da sam bolji igrač otkako sam otišao i sada to moram da pokazujem iz dana u dan. Morate vredno da radite, da se trudite da ostvarite svoje ciljeve, da se borite za titule, da budete deo ovog tima koji uvek pokušava da osvoji sve - istakao je on i rekao da će dati sve od sebe za Real.

Radiću ono što treneru treba i ono što traži od mene, pokušaću da dam sto odsto, uz svoj identitet i ono što me je dovelo ovde, igraću srcem, dajući sve na svakoj utakmici, od odbrane, mog iskustva u napadu, i prilagođavaću se timu.

- Kad god se priča o Madridu, oni pričaju o titulama i svaku moramo pokušati da osvojimo. Radićemo svaki dan tokom cele sezone da osvojimo svaku titulu koja nam se nađe na putu, trudićemo se da damo sve u svakoj utakmici kako bismo ponovo mogli da se borimo za važne stvari i daćemo sve za taj cilj.

- Od kada sam deo ovog tima, uvek su mi pokazivali veliku naklonost i želim da se vratim u ViZink centar i da doživim utakmicu. Prva stvar je da se zahvalim navijačima na ljubavi koju mi uvek pružaju, a drugo, da ću se truditi da dam sve svoje srce u svakoj utakmici - zaključio je Kampaco.

(Telegraf.rs)