PROVOKACIJE NE PRESTAJU: Crvena zvezda žestoko udarila na upravu Partizana (FOTO)

Atmosferu pred majstoricu polufinalne serije plej-ofa ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Partizana, kao i prethodnih godina, podgrevaju saopštenja iz oba tabora.

Nakon što su se juče oglasili crveno-beli sa pitanjem o propustima u organizaciji drugog meča, danas je prvo reagovao predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, a potom opet Zvezda...

"KK Crvena zvezda nije dobio odgovor na pitanja ko je doveo utakmicu plej ofa do atmosfere linča za igrače i stručni štab KK Crvena zvezda. Ali je dobio odgovor ko je 'ambiciozni pojedinac", kaže se na početku saopštenja sa Malog Kalemegdana.

"KK Crvena zvezda postavio je u ponedeljak u svom saopštenju vrlo jasna pitanja i izneo konstatacije oko izuzetno loše organizovane utakmice plej ofa ABA lige u organizaciji KK Partizan. Kao klub nigde ni u jednoj rečenici nismo pomenuli ime ni jednog pojedinca, postavili smo pitanja na koje nismo dobili odgovore...osim na jedno. Sada znamo i imamo zvaničnu potvrdu ko se prepoznao u terminu 'ambiciozni pojedinac!", dodaje se u saopštenju.

"Verujemo da je ambiciozni pojedinac uložio ogroman napor i proveo besanu noć (još jednu) u saradnji sa svojim ličnim PR-om, zaduženim za (u) SOS-u situacije, razmišljajući kako i šta da odgovori, osetivši se prozvanim iz samo njemu znanih razloga.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I pogrešio je u startu. Ambiciozni pojedinac se obratio lično predsedniku kluba, a ne KK Crvena zvezda, koji je kao klub postavio određena, vrlo konkretna pitanja.

Odgovorio je očekivano, kruto poput lima, bez 'šlifa' sakrivajući se iza floskula, svojih 'biznisa' koji dosežu malo dalje od pompeznih imena kompanija koje vodi, skromnih početaka u Prislonici kojih se iz samo njemu znanih razloga stidi, i sakrivanja iza legendi Crvene zvezde, sa kojima je najbliži kontakt imao u svom saopštenju, pominjući njihova imena", nastavljaju crveno-beli.

"Donekle ga razumemo, jer racionalnih odgovora na pitanja koja je KK Crvena zvezda postavila jednostavno nema!

Nismo dobili odgovor na prostački transparent, na 'specijalce' pored klupe iz raznih prigradskih naselja i sa splavova, kako i zašto su delegacija i igrači KK Crvena zvezda bili na ivici linča u utakmici koju je organizovao KK Partizan kao klub?

Ko je bacao topovske udare, kovanice, baterije, petarde, ključeve na igrače i klupu Crvene zvezde?", pitaju iz Zvezde.

"KK Crvena zvezda pita 'ambicioznog pojedinca' da li su gospodski maniri uspostavljeni od 'premijernog intervjua' u kome se jasno stavlja do znanja da 'KK Partizan može da napreduje samo ako KK Crvena zvezda padne' uz konstataciju da je predsednik KK Crvena zvezda 'najveći neprijatelj Partizana'. Nije odgovoreno ni na konkretno pitanje čija loža je gađana bakljama na završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu 2017. godine, u kojoj je jedan čovek skoro ostao bez vida, i ko je skidao pločice nakon završnice kupa 2018. godine. Ambiciozni pojedinac je bio u toj prostoriji, kao i na jednoj drugoj slici, ali tu u uglu da ostane neprimećen, zbog koje je takođe proveo besanu noć, poput ove prethodne", dodaje se u saopštenju.

"Da li su to gospodski maniri o kojima priča ambiciozni pojedinac u belom odelu, koje 'nažalost' mora da uprlja, pošto konstantno pominje blato u „koje mora da siđe' a zapravo je iz njega izašao. Od koloritnog 'biznisa' u Italiji, preko raznih sumnjivih političko-biznis veza i romantičnih zagrljaja u Njujorku, do 'transparentnih' poslova u Raškoj oblasti?

Još jedan pokušaj ambicioznog pojedinca da sebi podigne društveni status je i stavljanje u istu rečenicu sa legendama Crvene zvezde, od kojih su neki i u FK našeg sportskog društva. Možda bi bilo bolje da objasni u kakvim je odnosima sa 'svojim' FK i zašto je sedište KK Partizan izmešteno iz prostorija SD Partizan u Humskoj 1, po prvi put u istoriji, posle 73 godine?

Konačno, kako će KK Crvena zvezda mts organizovati utakmicu broj 3, je ipak pomalo imaginarna stvar za ambicioznog pojedinca, jer je po mnogim parametrima daleko od 'evroligaškog standarda' koji je video samo na TV-u, kao i legende Crvene zvezde koje je pominjao.

Svako naredno saopštenje ambicioznog pojedinca, a ne kluba koji predstavlja, videćemo samo kao još jedan nemušt pokušaj podizanja sopstvenog 'ugleda' iz blata iz koga je izašao i postao 'najgospodskiji, najobrazovaniji, najuljudniji' sportski radnik u regionu. Za neke stvari je potrebno vreme i godine, ambicioznom pojedincu posebno. Neke stvari jednostavne ne mogu da se kupe".

I na kraju se u saopštenju Crvene zvezde zaključuje:

"I za kraj besplatan savet ambicioznom pojedincu. KK Crvena zvezda je klub koga ne čini jedan pojedinac, već klub sa svojom jasnom organizacionom strukturom, hijerarhijom, adresom, i ljudima koji savesno i vrlo odgovorno obavljaju svoje poslove. Klub za koji navija većina populacije u ovoj zemlji".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)