Provokacija navijača Makabija za Zvezdu i dalje boli Delije

Košarkaši Crvene zvezde u 20.15 u Tel Avivu gostuju Makabiju u 3. kolu Evrolige.

Crveno-beli posle dva kola imaju skor 1:1, dok je Makabi doživeo dva tesna poraza na gostovanjima Realu i Himkiju i sada imaju imperativ pobede u svojoj hali.

Ekipi Milana Tomića neće biti lako u Menora Mivitakim Areni, jer Makabi ima nezgodan domaći teren i vatrenu publiku koja uvek ispuni halu do poslednjeg mesta.

U poslednjih nekoliko godina, od kako Zvezda igra u Evroligi, gostovala je Makabiju četiri puta, a samo jednom je uspela da izađe kao pobednik, u sezoni 2016/17, kada je i igrala TOP 8. Tada su crveno-beli 19. januara pobedili u Tel Avivu sa 71:67.

U ostalim mečevima je uglavnom Makabi sigurno pobeđivao na svom terenu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Navijačima Zvezde posebno je u sećanju prvi meč na gostovanju Makabiju u Evroligi 24. oktobra 2013. godine, kada su doživeli žestoku provokaciju od strane navijača Makabija.

Tada je na tribinama istaknuta velika šetalica, na kojoj je pisalo "Mi smo Makabi, ko ste je*eno vi?

Navijači Zvezde bili su žestoko uvređeni zbog toga, a po društvenim mrežama i forumima su mnogi sumnju bacili na Grobare, optužujući ih da su oni inicirali provokaciju, jer je u tom periodu bilo aktuelno peckanje da je Zvezda zapravo FMP koji je promenio ime, usled procesa UPPR-a u kojem je bio klub sa Malog Kalemegdana.

U narednim gostovanjima nije bilo takvih provokacija navijača Makabija. Ipak, ovo im je prva utakmica na svom terenu u novoj sezoni Evrolige, gde imaju ambiciju da se ponovo vrate u vrh.

(Telegraf.rs)