Prosinečki pričao o poruci Delija protiv Piksija “Nije normalno, ne znam da li je klupski ili stav sa tribine”

"Žutom" je neshvatljivo da Piksi nema podršku nakon velikog uspeha sa reprezentacijom Srbije i odlaskom u Katar

Robert Prosinečki i Dragan Stojković Piksi zajedno su nosili dres Crvene zvezde, bili miljenici navijača, a sada, više od 30 godina kasnije, Robi je i dalje omiljen među navijačima Zvezde, dok sa Piksijem to i nije slučaj.

Preciznije rečeno, nije slučaj na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Fudbalska javnost bila je svedok transparenta na nedavno odigranom finalu Kupa Srbije, kada je na severnoj tribini popularne "Marakane" poručeno Piksiju da "nikad nije bio njihov", iako je rođeni Nišlija peta Zvezdina zvezda.

Prosinečki kaže da nije upućen šta se tačno dešavalo, ali u razgovoru za "Sportklub" kaže da to nije normalno.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Slabo sam upućen, niti bih da ulazim u priču. Ne znam ni šta da kažem. Nije normalno! Piksi je bio predsednik, peta zvezda, legenda kluba i posle svega da ima problema sa navijačima i klubom… Opet, nije normalno. Ne bih da detaljišem, iako nemam nikakav problem.

Robi je pojasnio i da ne zna da li je to stav samo najvatrenijih pristalica crveno-belih ili i stav kluba. Dodao je i da je veoma zabrinjavajuća sve veća mržnja i da mu je neshvatljivo da Piksi nema podršku i pored svega dobrog što čini za srpski fudbal i reprezentaciju.

Ne znam da li je klupski, ili stav sa tribine. Čudne se stvari dešavaju, u navijačkim grupama, pogotovo danas. I ranije je bilo svega, ali sada postaju mnogo, mnogo ozbiljnije… Navijalo se i ranije, međutim, mržnja je sve veća, zabrinjavajuća. Ne ide mi ništa u glavu, možda nisam u temi. Piksi vodi Srbiju na Svetsko prvenstvo, ekipa odlično igra, uspesi za poštovanje i posle svega seletor, veličina, nema podršku. Čudno!

(Telegraf.rs)