PROSINEČKI ODUŠEVIO ZVEZDAŠE! Neverovatne reči o Savićeviću, Zvezdi…

Robi nije štedeo reči hvale na račun bivšeg saigrača

Robert Prosinečki, legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde, gostovao je u studiju portala "Index.hr" u kom je govorio o aktuelnim fudbalskim temama - ali i onim koje su obeležile njegovu karijeru.

Pričao je Žuti o braći Mamić, Dinamu, kratko o Tuđmanu, a razgovor jednostavno nije mogao da prođe bez Zvezde. Na pitanje kako je otišao u Zvezdu kao igrač, Prosinečki je rekao:

Autom. Ha ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i četiri godine sam igrao jako uspešno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspeh koji je Zvezda napravila.

Nastavio je Robi da priča o Zvezdi i na pitanje da li ga je neki igrač činio boljim na tzerenu, a tom prilikom posebno je nahvalio Dejana Savićevića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Moram da pričam o Crvenoj zvezdi, jer mislim da se na ovom području više neće napraviti takva generacija. Gradila se četiri godine. Sad da ja pričam o Savićeviću... Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja video u fudbalu, a igrao sam i sa brazilskim Ronaldom. Ta generacija je bila jako dobra, na kraju su svi igrali u najvećim klubovima sveta. Tu sam se osećao jako dobro.

Komentarisao je Prosinečki i zašto reprezentacija Srbije nije uspešna u fudbalu, za razliku od Hrvatske.

Mislim da se ovde puno više živi za reprezentaciju. Svi koji dođu u reprezentaciju, daju sve od sebe i uvek idu maksimalno. Kad god treba, kad je gusto, naši igrači daju sve. Imamo kult, drugačije se voli reprezentacija i drugačije se igra. S Bosnom je slična situacija. Nisu igrači na nivou Hrvatske, ali ima igrača koji bi sigurno mogli da igraju u Hrvatskoj, ali u globalu nisu na tom nivou. Kad im samo nešto malo treba, oni tu pokleknu - poručio je Prosinečki.

(Telegraf.rs)