Prosinečki neće ni da čuje za hrvatsku što se tiče posla

Legenda Crvene zvezde ima jasnu poruku o svojoj budućnosti

Robert Prosinečki nastavlja da gradi svoju trenersku karijeru, ali zna u kojoj zemlji to neće činiti. Hrvatskoj!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde zatvorio je vrata domovini po pitanju trenerskih poslova u narednom periodu.

Slavni Prosinečki jeste počeo trenersku karijeru kao pomoćni trener u ekipi Zagreba, bio je pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske, ali od tada - isključivo inostranstvo.

U međuvremenu je vodio i Crvenu zvezdu, radio u Turskoj, bio selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine. Ipak, u Hrvatsku se neće vraćati.

"Hrvatska nije opcija. Ne. Nije opcija. Iz mnogo nekih razloga", počeo je Prosinečki u "Inkubator podkastu". Na pitanje da li bi možda preuzeo splitski Hajduk, popularni "Žuti" je jasan.

"Ma kakav Hajduk... Da me neko ne shvati pogrešno, to je veliki klub koji ima tradiciju i već duže imaju problema. Ali menjaju 100 uprava i 100 trenera i nisu napravili nešto što vredi u svim ovim godinama. Verujem da će Hajduk biti ponovo jak jer će onda sve biti zanimljivije. Dobili smo Osijek nekim ulaganjima Mađara, odmah živne cela liga. Imaš Goricu koja sad može da igra sa svakom ekipom. Rijeka je tu već 5-6 godina, Lokomotiva jedne sezone bude dosta bolja..."

Ali on i dalje ne želi da radi u Hrvatskoj.

"Zašto je to čudno? Volim da budem kod kuće koliko mi treba. Odlučio sam da radim u inostranstvu. Zbog puno stvari. Turska je bila opcija, odlična liga, novčano, to je isto vrlo bitno. Da se ne lažemo da to nije bitno", rekao je Robert Prosinečki.

Mondo.rs