Prosinečki emotivno o Radomiru Antiću

Robi emotivno o Antiću

Znao sam za bolest, ali nisam hteo da pričam zbog porodice, kaže Prosinečki

Nekadašnji igrač, pa trener Crvene zvezde Robert Prosinečki prisetio se svog odnosa sa bivšim trenerom Reala, Barselone i Atletiko Madrida - Radomirom Antićem.

Njih dvojica su sarađivali dok je Prosinečki igrao u Real Madridu, a kasnije i u Ovijedu, u razmaku od nekoliko godina do sredine devedesetih.

Putevi su se razdvojili kada je Prosinečki otišao u Barselonu, a Antić u Atletiko gde je umesto "Velikog Žutog", doveo Milinka Pantića i osvojio titulu.
Prosinečki se sa posebnom emocijom priseća tog perioda iz sezone 1994/1995, kada ga je Antić trenira u Ovijedu.

- Posle silnih povreda toliko je verovao u mene da mi je poverio 'ključeve sredine terena'. Neću da krijem, bio je blagonaklon prema meni, znao je da me istrpi. Ja sam mu, sa druge strane, vraćao to na terenu - kaže Prosinečki u razgovoru za Mozzart sport.

Period u Ovijedu opisuje i kao neobičan jer je sredina bila potpuno drugačija od one u Madridu.

- Ja praktično odrastao u Zvezdi, formirao se kao ličnost. Potom igrao za Real. On partizanovac, isto tako u CV-ju je imao zapisano da je bio u Realu. Znate li vi šta to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod ludačkim pritiskom. Ili si pobedio ili ne postojiš. Prijala nam je ta godina u Ovijedu. Dešavalo se da igramo nerešno, i grlimo se u autobusu. To je za mene, verujem i za njega bilo nešto novo - dodao je Robi.

Antić je u ponedeljak preminuo posle teške bolesti, a Prosinečki kaže da je čuo za to, ali nije hteo da priča iz poštovanja prema porodici.

Krivo mu je što se poslednjih godina nisu češće viđali jer trenerski posao to ne dozvoljava, ali u superlativima priča o Antićevoj ličnosti i karijeri.

- Za sebe nekada kažem da sam Madridista. Dugo sam bio u Španiji, u tom gradu. Znam koliko je tamo cenjen. Još sinoć sam video sjajnu naslovnu stranu Marke i onaj naslov: “Volimo, te”. To je Radomir zaslužio. Ne znam čoveka koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko Madrid. Ostavio je mnogo toga iza sebe. Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune na Kalderonu - istakao je Robi.

Telegraf.rs