Proradila Zvezdina mašina – Znaju li to “NOVINARI”?

Umesto euforije i velikog iščekivanja sutrašnje utakmice, dobili smo polemiku i podele…

Crvena zvezda za manje od 24 časa igra revanš utakmicu plej-ofa Lige šampiona protiv Jang Bojsa. Euforija oko utakmice raste iz dana u dan, bukvalno od poslednjeg sudijskog zvižduka u Bernu prošle srede.

Marakana je rasprodata, ekipa je kompletna, a vrhunac „ludila“ oko utakmice trebalo je da predstavlja postavljanje tenka kod severne tribine, koji simbolizuje Zvezdinu mašinu i severnu armiju koja je uvek uz svoj klub.

Umesto toga, dobili smo hrpu naslova u domaćim medijima gde se spominje tenk iz Vukovara, građanski rat iz 90-ih godina i ostale gluposti koje mogu da padnu na pamet „eminentnim“ novinarima zarad posete njihovim portalima.

Koliku su štetu naneli svojim pisanjem, govori podatak da je tenk postao glavna tema i u zemljama bivše SFRJ, te da „sutra“ može dovesti i do neke kazne klubu zbog pozivanja na agresiju i politiku, iako ceo preformans nema nikakvu političku konotaciju.

A istina je da je tenk kupljen na vojnom otpadu u Leskovcu, gde je sređen i ofarban, te postavljen kao već pomenuta simbolika. A nije bilo teško ni naći slike koreografija iz poslednje decenije gde su navijači Zvezde koristili tenk i u kojoj svrsi.

Šteta je već načinjena. Atmosfera ubijena glupim raspravama i podelama… Bio bi bar red da se uputi izvinjenje na kraju, ukoliko se ima trunke morala.

RSB