Promene u stručnom štabu Crvene zvezde! Stanokvić doveo novog trenera

Vladimir Radenković umesto Nebojše Miloševića

Žiža javnosti je usmerena ka igračkom kadru, odnosno pojačanjim u svim linijama tima. Ali ovo leto donelo je promene i kada je reč o stručnom štabu Crvene zvezde. Posle osvojene duple krune, pomalo iznenada, tim Dejana Stankovića napustio je Nebojša Milošević.

Iskusni stručnjak je posle razgovora sa čelnicima kluba obelodanio svoju odluku na društvenim mrežama. Navodno Milošević je bio nezadovoljan novom raspodelom posla, odnosno činjenicom da je Nenad Sakić promovisan u prvog pomočnika.

Kako bilo, rupa u stručnom štabu Crvene zvezde, izazvana Miloševićevih odlaskom, popunjena je imenovanjem Vladimira Radenovića.

Reč je o treneru poznatom široj javnosti. U prethodnoj sezoni Vladimir Radenković je tokom jeseni predvodio Radnički iz Kragujevca. Bio je jedan od saradnika Marka Nikolića u Radu, pomagao i Mladenu Krstajiću u reprezentaciji Srbije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tokom staža u Kragujevcu Vladimir Radenković je biranim rečima govorio o Dejanu Stankoviću, pohvalivši njegov taktički prikaz u evropskim utakmicama.

"On u Srbiji radi neverovatan posao. Na žalost naše struke koja je prepuna sujete, taj posao koji radi u evropskim utakmicama je nešto što se u poslednjih deset i više godina kod nas, sa stručne strane, nije pojavilo. Sposobnost Zvezde da se adaptira na protivnika, da nađe odgovor i zadrži svoje vrline je nešto što je apsolutno kreativno i mi to nismo imali u poslednjih deset godina i više. Zvezda je protiv Genta u Belgiji imala 30 odsto poseda, pretrpela 20 udaraca ka golu i pobedila. To govori da može da igra i nisku zonu i niski blok, a onda protiv Milana odigra vrhunski visoki presing, gde je posed lopte bio izjednačen. Odnos udaraca na golu je bio izjednačen. Jedna od najmodernijih utakmica Zvezde. Protiv Ludogoreca je, recimo, fantastično odgovorila na njegove vrline i svaki meč je kao šahovska partija. Nažalost, te utakmice ne pratimo, ne analiziramo jer nemamo stručne skupove. Ovo je prilika da izađemo iz trenerskog stereoptipa, koji je ovde jako dugo zastupljen. Kada je u pitanju sposobnost da igrate šah, Dejan Stanković to radi vrhunski. Zvezda nije imala ovako kreativnog trenera", poručio je u intervju za Mozzart Sport Vladimir Radenković.

Mozzartsport