Promašaj od 4.000.000 evra… Boaći nije dao gol GODINU DANA

Ofanzivac iz Gane je tačno toga 20. novembra prošle godine postigao pobedonosni gol protiv Mačve u četvrtfinalu Kupa Srbije

Fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći nije uspeo da da zatrese mrežu okruglo godinu dana pošto je poslednji gol na zvaničnim utakmica u crveno-belom dresu postigao 20. novembra 2019. godine.

Povremeni reprezentativac Gane nikako da dođe do forme u kojoj je bio pre nego što se sa stadiona "Rajko Mitić" februara pretprošle godine obreo u Kinu gde je branio boje Đangsua.

Uprava Zvezde se odlučila na potez da Boaćija vrati sa azijskog kontinenta pola godine kasnije iako je napadač za vreme boravka u kineskoj ligi upisao samo 15 prvenstvenih utakmica u postignuta tri gola.

Problem je što je na njegov dolazak i platu tokom njegovog boravka dato blizu četiri miliona evra!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Obeštećenje za internacionalca iz Gane koštalo je 1.5 miliona, plata mu je iznosila preko milion evra, tako da je za Boaćijevog ponovnog boravka u Beogradu Zvezda morala da izdvoji oko četiri miliona evra.

Svi su se u Ljutice Bogdana nadali da će Boaći pokazati ono što je pokazivao u pređašnjem mandatu kada je igrao veoma bitnu ulogu u Zvezdinim evropskim pohodima, kao i u osvajanju titule. Ipak, do toga nije došlo iz više razloga.

Ofanzivac iz Gane je tačno toga 20. novembra prošle godine postigao pobedonosni gol protiv Mačve u četvrtfinalu Kupa Srbije, a od tada - muk.

Dve duže i nekoliko kraćih pauza zbog povrede često ga je izbacivalo iz stroja, a u međuvremenu je koristio situaciju sa koronom da se oporavi i vrati na pravi put.

To do sada nije učinio, jer se pored širokog spektra ofanzivaca i odluka stratega nije baš naigrao. Boaći nije prva napadačka opcija ove sezone što mu daje sve manji prostor i da zatrese mrežu. 

Samo pet susreta ove sezone u domaćim takmičenjima i nijedan minut na evropskoj sceni tema je za brigu momka iz Afrike.

Želja definitivno nije sporna, pokazao ju je u situaciji kada je rovit izašao na teren u "večitom" derbi 1. marta, ali možda ga je upravo ta utakmica koštala povratka u staru formu.Play Video1:30

(Telegraf.rs)