PRODAJA KOJA JE KOŠTALA ZVEZDU! Zašto se Zvezda odrekla ovog momka

Iz današnje perspektive, ovo deluje kao prilično loš potez...

Crvena zvezda se predugo muči muku sa pozicijom levog beka...

Ova rečenica je dobila svoju potvrdu na prošloj utakmici crveno-belih, na kojoj je Andrija Radulović glumio Milana Rodića.

U nedostatku alternative Dejan Stanković se odlučio da talentovanog Zvezdino krilo proba u defanzivi.

Koliko god se trudio svima je bilo jasno da Radulović nije levi bek, a da Zvezda mora da pronađe drugo rešenje na ovoj poziciji. Pokušavali su crveno-beli sa raznim varijantama na problematičnoj poziciji, međutim nije bilo uspeha. 

Radulović kao levi bek
Radulović kao levi bekfoto: Starsport©

Rodić jeste nezamenljiva karika u Zvezdinom timu već mnogo vremena, ali i vrapci na grani znaju da povremeni srpski reprezentativac ima prilično problema sa povredama i da potrebna mu je dostojna zamena.

Delovalo je na letnjim pripemama da bi to mogao da bude Stefan Hajdin, koji je vrlo brzo uverio sve na Marakani da on nije taj čovek...

A, možda bi sve bilo drugačije da prošle godine sa Marakane nije otišao momak koji bi legao kao kec na jedanaest u sadašnjoj situaciji.

Aleksa Terzić
Aleksa Terzićfoto: Starsport©

Pogotovo što je uvedeno pravilo o bonusima pa bi tako Aleksa Terzić bio idealno rešenje za poziciju levog beka.

Mladi reprezentativac Srbije je prošle godine u transferu vrednom 1.700.000 evra pojačao redove Fiorentine, gde se prošle sezone nije mnogo naigrao, te ga je VIola poslala na pozajmicu u Empoli

Terzić igra izvanredno u drugoj ligi Italije, beleži sjajne partije od početka sezone i pokazuje da je ima veliki potencijal.

21-godišnji fudbaler je nagovestio još u Grafičaru da predstavlja modernog beka, koji igra u oba pravca i ima neumornu sposobnost da se konstantno ponavlja.

 Nekako je prirodno delovalo da će naći svoje mesto u prvom timu Zvezde, koja je uprkos mnogo novca dobijenog iz UEFA takmičenja, odlučila da se rastane sa Terzićem.

Iz današnje perspektive, ovo deluje kao loš potez...

Espreso