PROCURILA TRANSFER LISTA: Ova četvorica napuštaju Zvezdu na zimu

Sama činjenica da je pred Crvenom zvezdom ostao jednocifren broj utakmica, ne računajući odložen meč Kupa sa Mačvom za koju će naknadno biti određen termin, jasno govori da je jesenji deo sezone pri kraju!

A zimska pauza istovremeno znači da kreću spekulacije oko transfera, kao i realizacija mnogih za još jače proleće. Istovremeno i popunjavanje kase i rasterećenje igračkog kadra.

A prema saznanjima Telegrafa, Zvezda će na transfer listu ovog januara staviti četvoricu igrača - El Fardu Bena, Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova i Milana Jevtovića! To ne znači da su oni nepotrebni, već samo da imaju dozvolu da idu i da je njihova prodaja prioritet.

Ben je Zvezdu trebalo da napusti još ovog leta. Sve je bilo dogovoreno sa Al Vahdom - crveno-belima bi pripalo dva miliona evra, a napadaču bogat ugovor.

Vladan Milojević, El Fardu Ben, FK Crvena zvezda
Benu na leto ističe ugovor Foto: MN Press

Međutim, dogovor Bena i pomenutog kluba se izjalovio neočikivano i Zvezda je ostala bez prihoda. Istovremeno, Ben nije registrovan za LŠ, a vredi pomenuti da mu na leto ističe ugovor.

Ovde sam barem do leta, od kluba zavisi da li će mi ponuditi ugovor. Zainteresovan sam za razgovor, uprava se pita - rekao je Ben nedavno.

I Pavkov je ovog leta bio viđen kao bivši igrač Zvezde. Gorostasni napadač je napustio pripreme u Austriji i otišao je u Kinu na potpis ugovora.

A onda, grom iz vedra neba - Zvezda ostaje bez tri miliona, jer se Pavkov vraća za Beograd!

Milan Pavkov
Pavkov ide u slučaju dobre ponude Foto: Marko Jovanović

Ni golgeter crveno-belih se nije dogovorio za platu i tu se završila priča oko njegovog transfera. Vratio se u formu, dao gol Helsinkiju i Kopenhagenu, da bi i u SL krenuo da trese mreže. Dovoljno da ponovo postane interesantan određenim klubovima.

Ako ode Pavkov, teško da će Zvezda prodati Boaćija! Opet, ako Boaći ode pre Pavkova, onda će novopečeni reprezentativca Srbije ostati na Marakani!

Jedan od njih dvojice je ''višak'' s obzirom na to daje tu i Tomane, dok je ideja i da mladi Krstović dobija veću minutažu. Nije isključeno ni to da u januar stigne još jedno pojačanje u napadu, kao zalog za leto i nove kvalifikacije.

Jevtović je nekako najbliži odlasku, jer Vladan Milojević ne računa na njega. Nije registrovan za LŠ, a ni u šampionatu ne dobija šansu.

Milan Jevtović, FK Crvena zvezda
Milan Jevtović je najbliži izlaznim vratima Foto: MN Press

Doduše, igrao je protiv Proletera za vikend i namestio je gol Boaćiju. Međutim, dolaskom Van La Pare je pao u drugi plan.

Videćemo šta će se dešavati do kraja jeseni. Ako se moj status ne promeni sešću da razgovaram sa trenerom i ljudima iz kluba, u tom slučaju moj odlazak je opcija - rekao je nedavno krilni napadač.

Takođe, nije isključeno da Zvezda u janurau ostane bez jednog od bekova. I to zavisi od ponuda koje budu dolazile. Najbliži inostranstvu je Milan Rodić, mada je pitanje da li će reprezentativac Srbije biti slobodan ukoliko Zvezda obezbedi evropsku jesen.

(Telegraf.rs)