Procureli detalji za otkup ugovora novog Zvezdinog poajačanja

Sudeći po onome što pruža na startu u crveno-belom dresu, Argentinac deluje kao pojačanje

Zvezdina potraga za desnim bekom izgleda kao da je konačno završena! Aleks Vigo je "na krovu" pružio sjajnu partiju i ako je suditi po startu Argentinca u crveno-belom dresu, deluje da je Zvezda pogodila sa njegovim dovođenjem.

Dugo je Zvezdi pozicija desnog beka bila problematična, posle odlaska Milana Gajića pokušalo se sa Kristijanom Pićinijem, ali i pored sjajnog pedigrea, nije se proslavio na Marakani.

Marko Gobeljić je dugo "krpio" tu poziciju, ali je imao često neke ozbiljne kikseve, pa je ova pozicija donosila glavobolje trenerima, navijačima i upravi Zvezde.

Ali, deluje da je konačno pronađeno pravo rešenje za poziciju uz desnu aut liniju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Vigo je već i na pripremama pokazao naznake da bi mogao da bude ozbiljno pojačanje, imao je korektnu partiju i na otvaranju prolećne polusezone protiv Vojvodine, a posebno je briljirao na meču protiv Voždovca.

Njegovo dodavanje je bilo ključno za penal i crveni karton igrača Voždovca, koji je s leđa povukao Aleksandra Pešića posle sjajnog centaršuta Viga.

Vigo je kasnije postigao i svoj prvenac, pošto je dao četvrti od čest golova Zvezde na ovom meču, čime je krunisao fenomenalnu partiju.

Navijači Zvezde odmah su se zapitali i kakva je šansa da se otkupi njegov ugovor, pošto je u Zvezdi na pozajmici od godinu dana.

Zvezda je uspela da ispregovara sa Riverom da otkupi Viga zaključno sa 31. decembrom 2023. godine po ceni od 2,2 miliona evra, i to u nekoliko rata.

Pozajmica je plaćena 110.000 evra, prema pisanju jednog argentinskog novinara zaduženog za praćenje Rivera, dok propisano obeštećenje od 2,2 miliona evra može da se isplati kroz četiri različite rate.

Prva bi bila 5. aprila 2024. godine u izosu od 800.000 evra, druga 1. oktobra 2024. godine, takođe od 800.000 evra, dok bi dve rate od po 300.000 evra bile isplaćene 30. aprila 2025. i 31. maja 2025. godine, čime bi i Zvezdine finansije bile "razvučene" i ne bi poslovanje toliko trpelo jer bi se sve razvuklo na faktički više od dve godine.

Sudeći po onome što Vigo počinje da pokazuje, nije isključeno i da Zvezda solidno zaradi na njemu, jer su bekovi "deficitarna roba", a on je relativno mlad i dalje pošto ima 23 godine.

(Telegraf.rs)