Problemi u Zvezdi: Igrači dva meseca bez plate?

Nije zlato sve što sija… Nije sve onako kako izgleda. Ko bi rekao da Crvena zvezda posle sjajne role u Ligi šampiona, prihoda koje je tom prilikom ostvarila, dovođenja velikih, odnosno zvučnih pojačanja, ima finansijske probleme?! E, pa, ima… Fudbalerima tima iz Ljutice Bogdana kasne plate!

Kriza se preselila i na drugi deo Topčiderskog brda. Odavno fudbaleri Partizana nemaju redovna primanja, njima se, navodno, kasni mesecima sa isplatama, a, kako piše “Telegraf” generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, obavio je razgovor sa igračima. Tom prilikom Terzić je pozvao igrače na strpljenje, jer, do kraja maja, odnosno do kraja sezone, neće biti uplata na njihove račune.

Iako se u kasu kluba na Marakani slilo 60 miliona evra tokom 2018. godine, čitav novac je faktički odmah potrošen. Stefan Pantović, poslovni direktor kluba, objasnio je i kako je razdeljen novac, od čega je 30% otišlo na otplatu starog duga.

Investiranje u tim je pojačano, uslovilo je i to da se prihodi brže potroše, jer su plate igrača veće i mnogi ugovori su pojačani, pošto su rukovodstvo i stručni štab želeli da imaju jak tim koji bi na leto ponovo pokušao da napadne Ligu šampiona.

Tu je i kašnjenje planiranih prihoda. Al Itihad još nije isplatio ratu za transfer Aleksandra Pešića (rata je 1.5 miliona evra), zbog koje Crvena zvezda razmatra i da se žali FIFA i zatraži novac sudskim putem. Taj novac bi rešio dobar deo problema šampiona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

maxsport