Problem za Zvezdu pred evroligaški meč, Kalinić neće igrat!?

Košarkaše Crvene zvezde ove nedelje očekuje duplo kolo u Evroligi

Crveno-beli prvo gostuju Monaku u utorak od 19 časova, a potom i Milanu u četvrtak od 20.30.

Utakmica Monako Crvena zvezda biće prva u istoriji Evrolige za tim sa Azurne obale. ali dva tima već su se sastajala u sezoni 2018/2019 u Evrokupu a skor je bio 1-1.

"Ovaj ciklus je vrlo zahtevan, od Albe putovanje u Bar, danas nas očekuje novi put, sutra posle utakmice ponovo nas očekuje putovanje. Neki ritam koji je takav da iziskuje da koristimo slobodno vreme najbolje što možemo. Nema tu prostora za neke velike zahvate, već da skupimo snage i napravimo pripremu za mečeve sa Monakom i Armanijem. Prvo Francuska, Monako je osvajač Evrokupa, napravili su potpuno novi tim za ovu sezonu. Angažovanjem igrača poput Motejunasa, Tomasa, pa Džejmsa dali su jasan znak da je dobar tim nadogradjen i da postoji kvalitet za dobar rezultat. Već su dosta pokazali u dosadašnjem toku takmičenja, indiviualno jaki, Džejms je jedan od najboljh indiviudalca u ligi, atletski dobara ekipa i jasno je da nas očekuje težak zadatak u Monaku”, rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Radonjić je napomenuo da je Ivanović u izolaciji, Vajt u svom programu oporavka, dok je nova briga Nikola Kalinić koji je doživeo lakšu povredu i pod znakom pitanja je nastup.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Ovo nam je treća vezana utakmica u 6 dana umorni smo ali takav je raspored. Znamo šta nam je činiti očekuje nas jedna jako neugodna utakmica protiv Monaka jedne odlične ekipe mnogotrče, potrebno je da energetski budeo na potrebnom nivou i da porbamo da se nadigravamo. Očekujem da odigramo dobar meč.Sigurno nam najveća opasnost preti od Majka Džejmsa i Vila Tomasa dva sjajna evroligaška igrača. O Džejmsu se zna sev igrač koji sam može da pobedi i dobije jednu utakmicu fokus je da probamo da ga branimo i da se dobrom odbranom i lakim poenima nametnemo u ovoj utakmici, biće teško ali idemo ponavljam da odigramo dobar meč", rekao je mladi plej Crvene zvezde Aleksa Uskoković.

Utakmica Monaka i Crvene zvezde igra se dvorani "Gaston Medesine" sa početkom u 19 časova.

Odmah po završetku utakmice u Monte Karlu, ekipa letom iz Nice putuje u Milano gde je već u četvrtak očekuje duel sa Armanijem.

B92.net