PROBLEM ZA ZVEZDU: Perperoglu neće produžiti ugovor, Zvezda našla zamenu (FOTO)

Danima pošto je Crvena zvezda vratila titulu šampiona Jadranske lige u klupske vitrine traje licitiranje sa imenima igrača koji bi mogli ovog leta da dođu na Mali Kalemegdan, a dok se onaj, navijačima verovatno najslađi period između dve sezone tek sprema, osvanulo je da je izbor crveno-belih za Evroligu - Vladimir Janković.

Dnevni list Informer tvrdi da je Janković prvi izbor Milana Tomića, ali se ne navodi da li je došlo do prvih kontakta dve strane. Janković se i prošle godine dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, ali tada nije došlo do saradnje.

Momak sa srpskim i grčkim državljanstvom od ove sezone nastupa za grčkog prvoligaša Holargos, gde beleži prosečno oko 14 poena, šest skokova i tri asistencije. Ipak, izvan Evrolige je od 2016. godine, kada je napustio Panatinaikos. U poslednje tri godine nastupao je za Valensiju, Aris i Andoru, ali nigde se nije zadržao duže od godinu dana.

Navijači Crvene zvezde pamte Jankovića i kao sina klupske legende Bobana Jankovića. Pred susret crveno-belih i Panatinaikosa u Evroligi 2013. godine Janković je od šampiona Jadranske lige na poklon dobio dres s brojem "8", koji je svojevremeno Boban nosio u Crvenoj zvezdi, a i njegov sin Vlado kasnije. 

S Panatinaikosom je u karijeri osvojio jednu šampionsku titulu u Grčkoj, tri nacionalna Kupa, a 2013. godine bio je učesnik grčkog Ol stara, kao i član najbolje petorke takmičenja, ujedno i igrač koji je najviše napredovao.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

FotoStar Sport Izvor MozzartSport