PROBLEM U ZVEZDI: Borjan pravi problem oko produživanja ugovora, postavio nove uslove (FOTO)

Milan Borjan nije zvanično potpisao novi ugovor sa Crvenom zvezdom.

Uprava nije krila da je mnoštvo klubova zainteresovani za kanadskog reprezentativca te su morali ponuditi dobre uslove za Zvezdinog čuvara mreže.

U ovom slučaju nije problem plata već klauzula.

Prema saznanjima MOZZART Sporta čelnici Crvene zvezde bili su više nego konkretni u razgovorima sa odličnim golmanom. Ponudili su mu višegodišnji ugovor (Najverovatnije do 2022 godine), koji bi mu garantovao mesečnu zaradu od 40.000 evra. Uz odlične bonuse i trofeje bi mu godišnja zarada narasla i do čak 600.000 evra.


Milan Borjan je donekle bio zadovoljan ponudom, ali tražio je tajm-aut kada su u pitanju pregovori. Razlog: želeo je da u novi ugovor ubaci klauzulu po kojoj bi bio slobodan u slučaju da neki od zainteresovanih klubova donese u Ljutice Bogdana ponudu od 500.000 evra. To je bila tačka razmimoilaženja dve strane, jer na Marakani smatraju da bi izlazna klauzula trebalo da bude između 3.000.000 i 5.000.0000 evra. U Ljutice Bogdana veruju da na evropskom tržišu Milan Borjan posle odličnih izdanja u Ligi šampiona i prethodne godine u Ligi Evrope vredi baš toliko. To je jedini razlog zbog kojeg dogovor nije postignut već danas. Po sličnom principu Marakanu je ove zime napustio Nenad Krstičić. Odgovornima sa Marakane takav uslov ne ide u prilog.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Posle svega što je uradio ove jeseni Milan Borjan je zaslužio drastično povećanje plate. Bio je golman sa najviše odbrana u Ligi šampiona, imao je neka vanserijska izdanja, poput onog na Marakani protiv Liverpula. Realno, bio je oslonac Crvene zvezde u svim mečevima, porastao je u očima navijača koji su ga proglasili za najboljeg pojedinca u prošloj godini. Takav status pružio je određeni komoditet Borjanuda ponudi i drugu opciju ljudima iz Zvezde. Da mu izjednače platu sa Brazilcem Kafuom – što iznosi 70.000 mesečno – a da u ugovoru nema izlaznu klauzulu. Bio bi to preveliki izdatak za Crvenu zvezdu, jer je Kafu greška koja se dešava, ali koja je očigledno imala veliki domino efekat na svlačionicu srpskog šampiona.

Obe strane veruju da imaju dovoljno jakih aduta. Crvena zvezda igra na kartu činjenice da je Milan Borjan na Marakani porastao do statusa statistički najboljeg čuvara mreže u Ligi šampiona. Takođe, prema tumačenju ljudi iz Zvezde, Milan Borjan je vezan za srpskog šampiona do leta 2021. godine (ako u ovoj brani na 66 posto zvaničnih mečeva). To im daje određenu komociju, ali za sve bi bilo najbolje da do početka prolećne sezone dođe do dogovora.

Sa druge strane Milan Borjan zna da je u zenitu karijere i da ovakvi trenuci slave služe da se potpisuju ugovori života. I sasvim je legitimno i prihvatljivo što Srbin iz Knina igra na kartu dešavanja na tržištu.

A tržište je vrlo jasno: boljeg golmana od Milana Borjana Crvena zvezda u ovom ili nekom sledećem trenutku teško da može da pronađe...

Dve strane su rekle šta imaju. Čeka se konačan rasplet. Navijači čekaju lepe vesti.

(Foto Star Sport, MN Press)

Mozzartsport.com