Prilika koju će Zvezda iskoristiti!? Na užem spisku je i Čavrić

Ali očekuje se još jedno inostrano pojačanje u ofanzivnom delu manevra

Vesti iz Atine, odnosno odluka trenera Olimpijakosa Pedra Martinsa, da na pripreme povede Lazara Ranđelovića, naterala je čelnike i članove sportskog sektora Crvene zvezde da se okrenu drugim rešenjima.

Gotovo iz prikrajka, kao momak čije ima se ovog proleća samo šaputalo u hodnicima stadiona Rajko Mitić, na pol poziciju potencijalnih pojačanja na krilnoj poziciji izbio je Aleksandar Čavrić.

Prema saznanjima Mozzart Sporta nekadašnji mladi reprezentativac Srbije mogao bi za četiri ili pet dana da zaduži opremu srpskog šampiona, i na taj način postane drugo Zvezdino pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Posle pet sezona provedenih u Slovanu iz Bratislave Aleksandru Čavriću je istekao ugovor sa slovačkim klubom, što će značajno olakšati posao crveno-belima u nastojanjima da postignu konačan dogovor

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pored Crvene zvezde za momka iz Vukovara interesovanje je pokazala i varšavska Legija, ali informacije govore da je trenutno mnogo bliži Beogradu.

Želja sportskog sektora je bila da se pozicija desnog krila pojača brzim fudbalerom, a jedan od bitnijih preduslova je bio domaći pasoš.

Otuda je ponovo u prvi plan izbio Lazar Ranđelović. Međutim, pregovori sa gazdom Olimpijakosa Marinakisom nisu bili laki, pored toga Leskovčanin će biti na raspologanju do 2.jula, odnosno prvog dela priprema.

To bi Crvenu zvezdu dovelo u prilično nezavidnu situaciju, srpski šampion bi ušao u cajtnot, čak i ako bi Olimpijakos pristao na određene kompromise i pustio Lazara Ranđelovića. Zbog toga je aktivirana godinama unazad velika želja sportskog sektora Crvene zvezde.

Bivši član OFK Berograda najbliži dolasku u redove srpskog šampiona bio je u finišu letnjeg prelaznog roka 2019. godine, posle plasmana tima Vladana Milojevića u Ligu šampiona.

Međutim, gazda Slovana nije želeo da se odrekne Čavrića bez tri miliona evra, pa se Crvena zvezda okrenula drugim rešenjima. Na kraju je izbor pao na Radživa Van La Paru.

Aleksandar Čavrić se najbolje snalazi na poziciji desnog krila, upotrebljiv je kao drugi špic, što može Crvenoj zvezdi dodatno da pomogne u velikim letnjim ambicijama vezanim za Ligu šampiona. Ali i u narednom prvenstvu, pošto ne bi zauzimao mesto stranca.

Ipak, prema pojedinim informacijama Čavrić neće biti jedino pojačanje u ofanzivnom delu veznog reda. Postoji mogućnost da Crvena zvezda dovede inostrano krilo, zavidne biografije. Za taj poduhvat zadužen je Marko Marin, koji će od 10. juna i zvanično preuzeti ulogu direktora skauting službe.

Za pet godina u dresu Slovana Aleksandar Čavrić je odigrao 182 meča, postigao 37 golova i podelio 32 asistencije. Iza njega nije baš impresivna sezina, jer je u osvajanju nove šampionske titule učestvovao sa tri pogotka.

Mozzartsport