“Preživeće Zvezda 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim”

- Menadžeri mnogo dobro zarađuju. Kada god mogu ja ih krajcujem i kidam. Baš mnogo zarađuju zbog propisa. Ali ne bih voleo da se time bavim.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostovao je na Ekonomskom fakultetu gde je pričao sa studentima i odgovarao na pitanja, a dotakao se i teme o Nemanji Motiki, mladom fudbaleru crveno-belih.

- On je plaćen 1,5 miliona evra u tri rate. Reč je o najtalentovanijem igraču iz omladinske škole Crvene zvezde sa srpskim pasošem. Ukazala se prilika da ga angažujemo i investiramo. Ako me pitate da li sam zadovoljan njegovim igrama, odgovor je – nisam. On mora da se zapita gde ide njegova karijera. Preživeće Crvena zvezda i bez tih 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim.

On mora da bude svestan da su očekivanja od igrača koji je došao iz Bajerna mnogo veća od onog što je pružio do sada.

Mora da iskoristi šansu na svakom treningu, utakmici za omladince. Došao je malo nadobudan iz Nemačke, iz Bajerna. Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim. Mora da sazri, ne žurimo nigde, jer verujemo u njega, ali on mora da menja sebe - rekao je Terzić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Posebno je Terzić branio sportskog direktora Mitra Mrkelu.

- Svi pamte samo loše poteze, niko neće da navede dobre. Malo je čudno da kritikujemo sportskog direktora koji za pet godina osvoji isto toliko šampionskih titula. Srećom Mrkela ne čita one forume i komentare, oni ga tamo razvaljuju. Uvek se priča kako su za te trofeje zaslužni Milojević, Stanković, Terzić, igrači...Čovek nije imao para. Šta vi mislite da je Mrkela čudotvorac? Da će on bez sredstava da vidi nekog top igrača, kao što mene zove prijatelj i kaže što je onaj Golovin dobar. Pa naravno da je dobar, Monako ga platio 30 miliona evra.

Upitan je da li bi voleo da se ostvari kao menadžer.

- Menadžeri mnogo dobro zarađuju. Kada god mogu ja ih krajcujem i kidam. Baš mnogo zarađuju zbog propisa. Ali ne bih voleo da se time bavim.

O tome da li su zapostavljena deca kluba.

- Globalizacija je učinila da se to ne gleda više tako. Realnost je da samo naši tamnoputi igrači mogu fizički da odgovore protiv Monaka. Pustite te priče Milovana Đorića i Milorada Kosanovića o tome kako zapostavljamo našu decu. Oni misle da je Tito još živ - naveo je između ostalog Terzić.

Telegraf.rs

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: