“Prevazišli smo Dinamo iz Zagreba, prija mi što me navijači Partizana ne vole”

"Ako Crvena zvezda bude imala uspeha ja ću biti omiljen u zvezdaškoj javnosti, a neomiljen u Partizanovoj. Ako Zvezda ne bude imala uspeha, u Partizanovoj javnosti će reći 'bravo, što duže da ostaneš'. Nadam se da im neću pružiti to zadovoljstvo", poručuje čelnik crveno-belih

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić u intervjuu za Kurir TV poručio je da mu prija činjenica da ga ne vole navijači Partizana, jer to znači da radi dobar posao na stadionu Rajko Mitić.

Terzić smatra da je srpski šampion u ovom trentutku najorganizovaniji klub u čitavom regionu i da poseduje kapital u igračkom kadru, omladinskoj školi i ostvarenim evropskim koeficijentima, koji će joj omogućiti spokojno funcionisanje duži niz godina.

"Ja se ne bavim politikom, meni ne trebaju glasovi naroda da bih se bavio svojim rejtingom. Svestan sam da će mi suditi kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Ako Crvena zvezda bude imala uspeha ja ću biti omiljen u zvezdaškoj javnosti, a neomiljen u Partizanovoj. Ako Zvezda ne bude imala uspeha, u Partizanovoj javnosti će reći 'bravo, što duže da ostaneš'. Nadam se da im neću pružiti to zadovoljstvo. Meni prija što me navijači Partizana ne vole, to je jedan ozbiljan kompliment", rekao je Terzić.

Odgovarajući na pitanja koja su postavljali gledaoci dao je i dogovor na to zbog čega ne može da prodaje igrače kao što je to činio nekadašnji prvi čovek Dinama Zdravko Mamić?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Različite su okolnosti. Hrvatska reprezentacija je stalni učesnik evropskih i svetskih prvenstvava. Srbija slavi kada ode na Svetsko prvenstvo. Hrvatska je vicešampion sveta, pravi ozbiljne uspehe, igrači imaju drugačiju tržišnu vrednost. Dinamo je igrao ozbiljno u evrokupovima, Crvene zvezde do mog dolaska nije bilo nigde u grupnim fazama evropskih takmičenja. Treći benefit Dinamo ima jer je Hrvatska član EU, njihovi igrači nisu stranci. Sve zemlje imaju kvotu za dozvoljeni broj stranaca, pa iz Srbije kao stranac morate da budete za klasu bolji kad zauzimate mesto jednom Brazilcu ili Argentincu".

Terzić kaže da Crvena zvezda uči od evropskih klubova kako bi mogla da napreduje, ali da je na prostoru bivše Jugoslavije postavila najviše standarde.

"Nemamo od koga da učimo u regionu, jer je Zvezda najbolji klub u regionu. Mi smo prevazišli Dinamo po organizaciji, skautingu, omladinskoj školi, Crvena zvezda je po svemu najbolji i najorganizovaniji klub na ovim prostorima. Naravno da učimo, fudbal je industrija koja se gradi i naravno da koristimo sve nove tehnologije i trendove koji se dešavaju u Evropi. Da ne učimo ne bismo mogli da napredujemo".

Generalni direktor crveno-belih očigledno osluškuje utisak javnosti i na društvenim mrežama, pa kaže da mu prija nadimak "Terza mađija", koji se često koristi u raznoraznim komentarima.

"Prija mi kada me tako zovu, to je potvrda mog dobraog rada. Kada sam ja došao iz Zvezde su svi bežali, osnovni predlog tadašnjeg Upravnog odbora je bio da klub ode u treću ligu, da se čiste dugovi, da se restartuje. Tada sam jasno rekao da nisam (čuveni mađioničar Dejvid) Koperfild, da nemam čarobni štapić da brzo popravim stvari, ali kada smo ušli u Ligu šampiona, onda su rekli da je Terza Koperfild, da je Mađija. Ovo što smo mi uradili za osam godina to niko nije očekivao. Crvena zvezda je na odličnom putu, dugoročno više neće imati problema".

Terzić kaže da ozbiljan priliv u kluspku kasu tek očekuje u narednim godinama.

"Crvena zvezda ima ozbiljan igrački kadar, ozbiljno dobar tim. Imamo ozbiljnu omladinsku školu, mnogo talentovane dece tek treba da dođe u prvi tim. To je drugi kapital Crvene zvezde, i treći kapital su koeficijenti koje je Crvena zvezda dobila poslednjih pet godina. Ti koeficijenti obezbeđuju laku prohodnost do grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope, a to donosi ogroman novac Crvenoj zvezdi. Mi očekujemo između 15, 20 i 25 miliona evra od UEFA bonusa, nagrada, samo od koeficijenta koji smo napravili u prethodnim godinama".

Čelnik Crvene zvezde smatra da nijedan igrač iz trenutnog sastava Aleksandra Stanojevića ne bi imao mesto u startnih 11 njegovog tima.

"Uz svo poštovanje prema Partizanu, mislim da Crvena zvezda na svih 11 pozicija u timu ima kvalitetno rešenje. Ne vidim ko bi iz ove generacije igrača Partizana bio pojačanje za Crvenu zvezdu. Svaku utakmicu Partizana gledam, ali to ne vidim".

Terzić prati samo mečeve crno-belih u domaćem prvenstvu, dok u Evropi to retko čini. Usledilo je pitanje da li u evropskim mečevima navija za Partizan?

"Iskreno da vam kažem, ne navijam. Potpuno sam razvnodušan, čak i ne gledam njihove utakmice. U domaćem prvenstvu gledam zato što sam zainterosovan da ih gledam zbog Crvene zvezde. Gledam da li će izgubiti, u Evropi ponekad gledam, ponekad ne, ali sam ravnodušan. Ne mogu da kažem da se radujem kada izgube, to ne", dodao je Terzić.

Mozzartsport