Prepoznajete li bivšeg fudbalera Zvezde? Igrao u čuvenim dresovima, osvojio duplu krunu

Prepoznajete li bivšeg fudbalera Zvezde? Igrao u čuvenim dresovima, osvojio duplu krunu

Marko Perović nije napustio fudbalski život, ali se malo udaljio od žiže javnosti

Kroz Zvezdu svake godine prođe veliki broj fudbalera, neki ostanu upamćeni kao pogodak, dok ima i onih drugih.

Međutim, dosta njih ostane u fudbal kasnije kao trener. Takav slučaj je i sa Markom Perovićem, fudbalerom koji je igrao u Zvezdi u sezoni 1994-1995, tačnije onoj, koja je po mnogima donela crveno-bele njihove najlepše dresove u istoriji.

Marko Perović (50) u novu sezonu ulazi kao trener Dubočice iz Leskovca, kluba koji pripada Srpskoj ligi Istok, ali i kluba gde je ponikao ovaj fudbaler pre nego što se otisnuo u "beli svet". Perović je karijeru počeo 1988. u rodnom Leskovcu, da bi dve godine kasnije otišao put Vojvodine gde provodi iduće četiri sezone.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Te 1994. godine usledio je poziv Zvezde, koji Perović nije mogao da odvije. Iste sezone sa Crvenom zvezdom, u čuvenim "Beobanka" dresovima, uspeva da dođe do duple krune zajedno sa nedavno preminulim Nikolom Radmanovićem, Dejanom Rambom PetkovićemZvonkom MilojevićemDarkom Kovačevićem...

Titula u Zvezdi i dobre igre (33 utakmica, sedam golova u prvenstvu) su mu obezbedile transfer u inostranstvo, gde je izmenjao nekolicinu klubova. Igrao je za Kremoneze, Vitese, Sporting Hihon, Austriju iz Beča, vratio se u Srbiju i zaigrao za Rad. Usledio je novi put u Italiju, gde je igrao ovoga puta za Napoli, Groseto, Pistojeze i Kastelanu gde je i završio karijeru.

Za reprezentaciju Jugoslavije je takođe uspeo da upiše tri nastupa.

Perović sada radi kao trener, kao što je gorepomenuto, on je trenutno šef struke u Dubočici iz Leskovca, a radio je još u Železničaru iz Pančeva, dok je zanat pekao u Al Fejhi gde je radio kao pomoćnik Slavoljuba Muslina.

(Telegraf.rs)