Preminuo bivši trener Crvene zvezde (FOTO)

Posle kraće i teške bolesti u Beogradu je juče, u bolnici, preminuo Branislav – Bane Vučetić, teniser, nekadašnji reprezentativac, kasnije trener u Crvenoj zvezdi i Partizanu, zatim sekretar i direktor u TK Partizan, jedan od osnivača Teniskog saveza Beograda i na kraju osnivač jednog od najboljih i najpopularnijih klubova u Beogradu – „SANI“.

Punih 50 godina života proveo je Bane Vučetić u tenisu i sa tenisom, obeležio svojom harizmom, blagom naravi i neodoljivim šarmom čitav jedan period, a njegovi saveti, prava reč u pravo vreme, posebno kada je kao trener vodio više državnih selekcija i ženskom ekipom Partizana čak osam puta osvojio državno prvenstvo Jugoslavije su nešto što će generacije pamtiti još veoma dugo.

Takmičarsku karijeru započeo je 1957 godine, na nagovor braće, i tada je krenuo sa treninzima u Crvenoj zvezdi. Bio je reprezentativac Jugoslavije, učesnik Galea i Dejvis kupa, a svakako da se među brojnim pobedama izdvaja onu koju je ostvario u meču protiv Ilie Nastasea, u jednom periodu najboljeg igrača sveta.

Jedno vreme, početkom sedamdesetih godina prošlog veka, proveo je kao trener u Nemačkoj, zatim se vratio u Beograd, i svoje ogromno tenisko znanje i iskustvo nastavio da prenosi na generacije mladih igrača u Beogradu i TK Partizan.

Kroz tenis i vreme provedeno na teniskom terenu upoznao je svoju ljubav, suprugu Doru Alavantić, državnu prvakinju i FED kup reprezentativku Jugoslavije, sa kojom je dobio dvoje dece, Nikolu i Aleksandru, koji su svoje prve korake po uzoru na oca i majku, načini na teniskom terenu. Kasnije, početkom devedesetih godina, svo četvoro zajedno, osnovali su teniski klub „SANI“, učinivši da Beograd i Srbija dobiju jedan od najboljih i najpopularnijih klubova danas.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Još jedno poznato tenisko ime je otišlo sa životne scene, ali ono što je sigurno, ime Branislava Baneta Vučetića će još dugo pominjati u teniskim krugovima i teniskim klubovima u celom regionu. Njegov doprinos u svim velikim uspesima našeg tenisa širom sveta je nemerljiv.

Ispraćaj pokojnog Branislava Baneta Vučetića obaviće se na Novom Groblju, u petak u 16,15 minuta, kremacija u 17,00 časova.

Kurir sport