PREKID SVEGA! Evo šta VANREDNO stanje znači za sport u Srbiji

Zbog vanredne situacije u Srbiji šampionat će biti prekinut, tačnije suspendovan

Fudbalska Superliga Srbije suspendovana je do daljeg, zbog vanrednog stanja u našoj zemlji koje je proglasio predsednik Aleksandar Vučić.

Korona virus u Srbiji se širi i predsednik je proglasio vanredno stanje, a u toj situaciji zaustavljaju se sva sportska takmičenja.

Srbija je jedna od retkih država koja do sada nije stopirala Superligu i ostala takmičenja, po ugledu na Englesku, Španiju, Italiju, Francusku, NBA ligu..

Međutim, sada je došlo vreme da i kod nas stane sport. Osim fudbala neće biti ni ostalih sportskih dešavanja u bilo kom sportu, zatvaraju se fitnes centri, teretane i sve što ima veze sa sportom i rekreacijom...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Odluka o vanrednom stanju je stupila na snagu odmah što znači da u ovom trenutku gotovo je izvesno da će javni život biti gotovo paralisan: zatvaraju se kafići i restorani, sve ustanove kulture, sportski centri, najverovatnije će se ograničavati i smanjivati kretanje, uvesti pravila koja se tiču obavljanja svakodnevnih aktivnosti građana i pravila ponašanja nadležnih organa i službi.

Od ponedeljka nema sporta, nema treninga, nema teretana - ali opširnije time će se premijerka više baviti na sednici Vlade - rekao je predsednik Vučić, posle saopštavanja da neće raditi škole, vrtići, kafići.

(Telegraf.rs)