Predsednik BUDUĆNOSTI šokirao javnost izjavom o FINALNOJ SERIJI (FOTO)

Nakon kontroverzne serije finala ABA lige između košarkaša Budućnosti i Crvene zvezde, predsednik Podgoričana Dragan Bokan izjavio je da taj klub više neće igrati "ABA ligu Nebojše Čovića".

- Najmanji je problem ko je šampion. Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u regionalnoj ligi. Pokušavamo da spasimo ABA šampionat. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesu je da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo! Niti imamo kontakta sa čelnicima", rekao je Bokan u emisiji "Živa istina" na TV Antena M.

Bokan nije bio u "Pioniru" u petom meču serije zbog procene da "nije bezbedno", a odluke o dešavanjima je donosio uz konsultacije sa članovima tima.

- Da sam bio na utakmici pomogao bih kvalitetnijem rešenju cele situacije. Doneli smo odluku da ne izlazimo na parket. Posle toga sam imao nekoliko poziva predsednika ABA lige Igora Dodika. On je bio na parketu sa Čovićem, Novoselom i Čabarkapom. Dva puta su nas opominjali i dali su po pet minuta, uz pretnju da ćemo izgubiti utakmicu službeno 20:0.

Kada nismo hteli da popustimo, dobijamo poziv od zamenika direktora kluba Marka Šegereca, koji kaže da su napadnuti, i da ne zna šta je bolje – da izađu ili da ne izađu? Bili smo zabrinuti za bezbednost igrača, konstatovali smo da imamo dva argumenta: prvi da sačuvamo živote naših ljudi gore, drugi da klub zbog budućnosti obezbedi dalje takmičenje u ABA ligi, Evroligi, Evrokupu. Zato smo ozbiljni u nameri kad tražimo da se poništi finalna serija. Ako se to ne uradi, ABA liga više ne postoji - istakao je predsednik Budućnosti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Treća utakmica u Podgorici je sramota za Budućnost, potpuno otvoreno to kažem. Loše je bila organizovana mi treba da budemo kažnjeni i to se desilo. S druge strane, opravdavam reakciju publike, jer je revoltirana nakon dešavanja u prve dve utakmice. Vređali su u prva dva meča Crnu Goru, narod, predsednika. Srećan sam što u Podgorici nije vređana Srbija i nije vređan predsednik te države. Ako hoćemo da spasimo ABA ligu moramo poništiti finalnu seriju. Sve nas u klubu interesuje kako će reagovati Evroliga. Prvi dan nakon praznika ćemo im poslati kompletan materijal. Uoči finalne serije sam razgovarao sa Đordijem Bartomeom, i dogovorili smo se da Budućnost aplicira za "vajld-kard". Taj jedan tim će se tražiti između ABA, VTB lige i turskog prvenstva. Siguran sam da ligu Nebojše Čovića nećemo igrati" - zaključio je Bokan.PROČITAJTE I...

(B 92, BLIC)