PREDSEDNIK BASKONIJE ZAPRETIO ZVEZDI! “Zvezda nam duguje 2 miliona € za obeštećenje, čekamo ih na sudu”

Šta će sada biti sa čitavom pričom?

Pravi bum na košarkaškog tržištu je napravljen onog trenutka kada je Luka Vildoza stigao u Crvenu zvezdu, ali njegov transfer nije prošao baš u "najčistijem" svetlu. Baskonija se bunila, da bi se potom učinilo da se sve rešilo, međutim nije.

Upravo o tom sporu je pričao i predsednik Baskonije, Hosea Kerejeta,  kluba kome je Vildoza "pripadao" po povratku iz NBA lige. Kako ugovori nalažu, Zvezda je morala da plati obeštećenje za Vildozu što se očigledno nije desilo.

Kerejeta je to napomenuo za "El Koreo", gde je istakao da je čitav slučaj pred sudom kada je reč o sporu na relaciji Zvezda - Baskonija.

Slučaj je pred sudom. Kada je došao u Zvezdu mi smo uputili tužbu protiv kluba, dva pokušaja pomirenja nije donelo ništa i sad čekamo datum suđenja. Sve je jasno, postoji ugovor sa jasnim uslovima. Nemoguće je da potpišeš ugovor sa nekim uslovima koje ćeš da zanemariš jer nisi zainteresovan i da ne želiš da platiš. A radi se o dva miliona evra - rekao je Kerejeta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naravno, u ovom slučaju se postavlja pitanje ko zapravo duguje novac Baskoniji. Iako mnogi smatraju da je Vildoza taj na čija pleća ide ovaj teren, praksa govori drugačije, odnosno, da je njegov novi klub u obavezi da isplati obeštećenje, što je u ovom slučaju Crvena zvezda. Stoga je Baskonija uputila i tužbu protiv Crvene zvezde.

No, Crvena zvezda je uspela da se "izvuče", kada je dobila čiste papire od FIBA kako Vildoza može da nastupa za klub.

Podsetimo, Vildoza je stigao u Zvezdu, dok je kasnije i Evroliga kaznila Crvenu zvezdu zabranom registracije novih igrača, zbog čega nisu mogli da dozvole Fakundu Kampacu da igra protiv Olimpijakosa.

(Telegraf.rs)