Predlog Igokee razbesneo Delije

Korona virus u svom napadu na Evropu ne posustaje, sve je više zaraženih, a nažalost i mrtvih, pre svega u Italiji koja je po smrtnosti pretekla mnogoljudniju Kinu.

Nastavak normalnog života za građane Evrope se ne nazire, a kamoli nastavak sportskih takmičenja.

U pojedinim državama prvenstva su okončana i titule su dodeljene onima koji su bili prvi. Tako je šampion Litvanije postao Žalgiris, a Bosne i Hercegovine Igokea. Tim iz Aleksandrovca sada ima predlog kako da se okonča ABA liga.

Naime, tim iz Republike Srpske i BIH je poslao dopis regionalnom takmičenju u kom piše da bi u slučaju da se situacija ne sredi u narednih 15 dana za šampiona trebalo proglasiti prvoplasirani tim, a to je Partizan.

Takođe, Igokea smatra da bi ABA ligu trebalo da napusti Zadar kao ‘fenjeraš’, a da u rang više dođe trenutno prvi tim ABA 2, a to je ekipa čačanskog Borca.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Situacija je takva da je Partizan trenutno prvi na tabeli kolo pre kraja, a da se za opstanak bore Mega (u najboljoj situaciji), Krka i Zadar. Ostali klubovi se još nisu izjasnili, Crvena zvezda i Budućnost su nezvanično za to da se plej-of nastavi makar to bilo u junu.

Sa druge strane Partizan traži od ABA lige da da konačan datum do kada bi liga morala da se nastavi, a ako se to ne desi da oni automatski kao lideri budu proglašeni za šampione.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je dao predlog da se cela sezona poništi. Igor Dodik, prvi čovek Igokee, svoje pismo je obrazložio željom da klubovi na vreme smanje troškove, jer se košarka ne igra, a igrači moraju biti isplaćeni. Takođe, misli da nije realno da se košarka igra u julu i avgustu.

Hotsport.rs