Pre 6 meseci za njega nije bilo mesta u reprezentaciji a sad je jedan od glavnih aduta za KATAR!

Vanja Milinković Savić se ozbiljno nameće selektoru

Selektor Dragan Stojković Piksi odlučio se na da šansu na golu za meč protiv Mađarske pruži Vanji Milinković Saviću, koji mu je to poverenje opravdao sjajnim odbranama i sačuvanom mrežom.

Piksi je pozivanjem Sergejevog mlađeg brata pokazao i da nije sujetan i da je spreman i da prihvati čak i ako je pogrešio.

Tako je na konferenciji za medije pred Azerbejdžan i Luksemburg, održanoj 1. oktobra 2021, na pitanje novinara prati li partije Vanje Milinkovića Savića, kako gleda na njegove kvalitete, pošto nije bio na spisku u tom momentu.

Piksi se nakon toga okrenuo ka portparolu Fudbalskog saveza Srbije i upitao "To je golman?", na šta je portparol potvrdno odgovorio, da bi Piksi potom uzvratio kontrapitanjem.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pa gde da ga stavim? Da pozovemo pet golmana? Zvaćemo i njega. Gledao sam, ne znam koja utakmica je bila, pre dve nedelje, radi se o kvalitetnom golmanu, bratu od ovog što igra sada, što je dao gol u Dablinu, Sergeja, je l' tako?

Dobar je momak, ali imao Svilara, Ilića, Dmitrovića, Rajkovića... Sad ako nam treba po 5-6 golmana, zvaćemo i njega. Na njemu je da radi, da se dokazuje i da radi svoj posao najbolje što može. Pratimo ih sve, znam o kome se radi - odgovorio je Piksi.

Ipak, i pored ovih reči, već na sledećem spisku našao se i Vanja Milinković Savić, i to za ključni meč protiv Portugalije. Tada nije dobio priliku da debituje, ali se našao na spisku i za ovu reprezentativnu pauzu i dobio je šansu u konkurenciji Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.

Vanja Milinković Savić se ove sezone ustalio na golu Torina, gde je na 25 utakmica primio 28 golova, uz četiri "klin šita". Iako Predrag Rajković trenutno u Remsu ima bolju statistiku, jer je na 29 mečeva primio 31 gol i na 10 utakmica sačuvao mrežu, Vanja se partijom protiv Mađara ozbiljno nameće i ukoliko nastavi da brani u ovom ritmu, ne bi bilo iznenađenje i da ravnopravno konkuriše za jedinicu na golu Srbije.

Tako je za svega šest meseci, od pitanja "Gde da ga stavim?", Vanja Milinković Savić postao potencijalno ozbiljan adut za Mundijal u Kataru.

Utisak je da je već sada u prednosti u odnosu na Dmitrovića, koji od prelaska u Sevilju ne brani redovno, pošto tamo ima ulogu rezervnog golmana.

Svakako, do Mundijala u Kataru ima još mnogo, ukoliko Rajković i Milinković Savić nastave da brane u ovakvom ritmu do novembra, selektor će imati "slatke muke" koga da stavi na gol za Svetsko prvenstvo.

Telegraf.rs