PRAVI ŠOU! Pljuštaće ostavke, prekinuta skupština ABA lige

Odmah je zapelo na samom početku, a ovo se izdešavalo do kraja

Skupštine ABA lige postale su poligoni za prepucavanja i igre bez granica.

Tako je bilo i danas, kada su putem Zooma, na kojem je trebalo da budu donete neke inače proceduralne odluke: izbor predsedavajućeg, sudijske komisije i komesara za suđenje, određivanje takmičarskog rasporeda i sagledavanje situacije sa virusnom pandemijom u regionu.

Odmah je zapelo. U sklopu strategije proistekle iz inicijative Partizana sa prethodnog sastanka da se FMP isključi iz lige kao klub povezan sa Crvenom zvezdom, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović blokirao je imenovanje novog predsedavajućeg, koje se obavlja po abecednom redu.

Reč je o predstavniku FMP Zoranu Toškoviću, dosadašnjem potpredsedniku ABA.

Partizan je iskoristio veto podupirući ga argumentom da se radi o Zvezdinom predstavniku u KS Beograda i praktično je tako blokiran dalji razvoj lige.

Predstavnici drugih klubova apelovali su da se to pitanje rešava pred organima Košarkaške lige Srbije, što je i logično imajući u vidu da je FMP u regionalno takmičenje ušao na osnovu plasmana u KLS.

Posle tajm-auta u kojem je određen takmičarski raspored za narednu sezonu, nastavljeno je tamo gde se stalo. Inicijativu je preuzeo FMP insistirajući da se glasa o njegovom izbacivanju (tačka 7), čemu se usprotivilo pet klubova, takođe i pravnik ABA lige.

Svojevrsna pat-pozicija dovela je to toga da su direktor i sportski direktor lige, Dubravko Kmetović i Milija Vojinović, rekli da će napustiti funkcije zbog opstrukcije i nepoštovanja dogovora sa sednice održane 27. maja.

Partizan nije odstupio, tako da je sednica prekinuta i biće nastavljena za nekoliko dana. U međuvremenu, crno-beli će održati sastanak Upravnog odbora na kojem će prezentovati stav klubova ABA lige po pitanju izbacivanja FMP iz regionalnog takmičenja. Stav glasi – protiv.

Espreso