Prave pakt? Budućnost zakazala nezvanični sastanak ABA lige bez srpskih klubova

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice pozvao je predstavnike klubova ABA lige na sastanak u sredu u Zagrebu, ali ne i Crvenu zvezdu i FMP, prenose Vijesti.

Kako se navodi, pozivi nisu dobila samo dva kluba u kojima glavnu reč vodi Nebojša Čović, jer je cilj sastanka da se klubovi-vlasnici ABA lige detaljno upoznaju sa dešavanjima u finalnoj seriji plej-ofa.

Budućnost pozvala ABA klubove u Zagreb, bez Zvezde i FMP-a

Budućnost pozvala ABA klubove u Zagreb, bez Zvezde i FMP-a

Skupština, na kojoj je trebalo da bude reči o incidentima na mečevima Zvezde i Budućnosti, a koja je trebalo da se održi sredinom meseca odložena je za 24. maj.

Podsetimo, predsednik Budućnosti Dragan Bokan najavio je da će na Skupštini tražiti da se poništi finalna serija i da Budućnost neće, kako je rekao, igrati ligu Nebojše Čovića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Za sada, nije poznato da li će se pozvani klubovi odazvati na poziv Podgoričana.

Inače, "prava" Skupština ABA lige je prvobitno bila planirana za 30. april, a posle nekoliko pomeranja trebalo bi da se održi 24. maja. Budućnost je bila ta koja je tražila odlaganje Skupštine, a sada želi da se nasamo vidi sa predstavnicima svih klubova, osim srpskih.


Najmanji je problem ko je šampion, najmanji je problem da li će poništiti finalnu seriju ili neće. Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Mi smo okupili pravni tim i došli smo do zaključka da treba da pokušamo da spasemo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesuje da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo!", rekao je Bokan posle završetka finalne serije.

RTS

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: