Poznato ko je zaražen u Crvenoj zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde i Cedevite Olimpije danas neće odigrati derbi meč 11. kola ABA lige, a razlog je korona virus koji se pojavio u taboru srpskog tima.

Pozivajući se na zakon o privatnosti, iz Zvezde nisu otkrili koji igrač je testiran pozitivno na korona virus, ali Telegraf piše da je u pitanju Amerikanac Džordan Lojd.

Najbolji strelac tima i junak pobede nad Valensijom je identifikovan kao nosilac virusa na dan meča sa slovenačkim timom, uz ogradu da postoji mogućnost ima je još obolelih trenutno u ekipi.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da su nakon redovnih testiranja prvog tima i stručnog štaba, koja su obavljena pred utakmicu 11. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom, identifikovani pozitivni i oboleli na virus Covid 19.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U skladu sa svim zdravstvenim merama, ekipa je podvrgnuta novim testiranjima i laboratorijskim ispitivanjima, a kompletan seniorski tim i stručni štab Crvene zvezde hitno su stavljeni na mere kućne izolacije.

Shodno tome, utakmica 11. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom koja je trebalo da se odigra večeras se odlaže, a novi termin biće saopšten naknadno. Takođe, o novonastaloj situaciji u kojoj se našao naš klub, obaveštena je i Evroliga.

Do pristizanja rezultata ponovnih testiranja, sprovođenja detaljnih zdravstvenih pregleda i isteka inkubacionog perioda, sve dalje sportske aktivnosti prvog tima se supenduju, a o stanju obolelih, i daljim aktivnostima prvog tima KK Crvena zvezda mts blagovremeno ćemo obavestiti javnost.

Blic