Poznato je ko sudi 166. večiti derbi

Na centru će biti Srđan Jovanović sa ekipom

Srđan Jovanović, trenutno najbolji srpski sudija, deliće pravdu na predstojećem večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana - saznaje Telegraf!

Njemu će u nedelju od 18 časova na Marakani pomagati standardna postava pomoćnika koju čine - Milan Mihajlović i Uroš Stojković! U VAR sobi sedeće Momčilo marković i Bojan Banović.

Jovanović je prethodni večiti derbi u Humskoj sudio kao glavni VAR sudija, dok je prethodno na centru između Zvezde i Partizana bio u finalu Kupa.

Najbolji srpski sudija u šampionatu je samo jednom sudio derbi, i to onaj 161. kada je Partizan dobio sa 2:0. Podsetimo, tada je bio na velikom udaru generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - rekao je Terzić tada. Nedugo zatim, Sudijska komisija je potvrdila da je Jovanović napravio grešku.

Podsetimo, ovaj derbi ima možda i najveću težinu u poslednjih nekoliko godina s obzirom na to da Partizan ima pet bodova više u odnosu na Zvezdu, ali i da nije slavio u međusobnom prvenstvenom meču sa Zvezdom baš od tog 161. kada je Jovanović prvi put sudio.

(Telegraf.rs)