Poznato je ko sudi 164. večiti derbi

Simović ponovo na centru, pomagaće mu rekorderi Đurđević i Ristić

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da Novak Simović bude glavni delilac pravde na predstojećem 164. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, saznaje Telegraf!

Njemu će u sredu popodne na Marakani (18.00 časova) pomagati Dalibor Đurđević i Milovan Ristić - dvojica najboljih srpskih pomoćnih sudija u istoriji. Četvrti sudija biće Miloš Đorđić.

Simović je sudio i prethodni 163. večiti derbi koji je završen nerešenim rezultatom 1:1, dok su Đurđević i Ristić apsolutni rekorderi svetkovine srpskog fudbala. Ristiću je ovo 27. put da je pored aut-linije tokom derbiju, dok će Đurđeviću biti 25. po redu.

Kada su u pitanju pomoćne sudije, godinama unazad imena Ristića i Đurđevića se ne dovode u pitanje s obzirom na to da iza sebe imaju bogato isustvo suđenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope - gde su sudili i finala, kao i na i EP i SP i svim ostalim internacionalnim takmičenjima.

Ljudi iz fudbala često u šali znaju da kažu da uz Ristića i Đurđevića imaju zagarantovan VAR na terenu, iako ova tehnologija još nije stigla u srpski fudbal, jer su njihove odluke uvek milimetarski precizne i retko kada sporne.

Što se tiče Simovića, on je večitima dva puta sudio u kup derbijima (oba puta je slavio Partizan), dok je delio pravdu i na proleće 2019. u prvenstvu kada ja Zvezda pobedila sa 2:1.

Ove sezone arbitar iz Lovćenca je poznat i kao sudija koji lako pokazuje na belu tačku, pa je tako u kompletnoj superligaškoj sezoni dosudio čak 14 penala na 27 utakmica.

Novak Simović

Foto: MN Press

Crvenoj zvezdi je ove sezone u Superligi delio pravdu pet puta i na svih pet utakmica pokazivao na belu tačku, a na dve (protiv Spartaka i TSC-a) čak po dva puta je dosudio najstrože kazne u korist šampiona Srbije.

Partizanu je, s druge strane, Simović sudio tri puta ove sezone i na dve utakmice dosuđivao udarce sa 11 metara.

Na poslednjem večitom derbiju koji je sudio jesenas svirao je penal posle potezanja Sanoga od strane Miloša Jojića, a meč je završen remijem 1:1.

Telegraf.rs