Poznato do kad Sanogo pauzira

Prve prognoze su bile obećavajuće, kasnije je provejavala bojazan da će jedino pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku propustiti veći deo prolećne sezone.

Posebno, što je posle par treninga u Beleku i dobijenog udarca dobio dozvolu kluba da se vrati u Beogradu zbog adekvatnog lečenja. Na kraju se ispostavilo da novi trener srpskog šampiona Dejan Stanković neće moći da računa na iskusnog zadnjeg veznog do kraja osnovnog dela šampionata.

Prema saznanjima MOZZART Sporta – ako sve bude bilo u redu- Seku Sanogo će se vratiti na teren početkom aprila kada počinju završne borbe u plej-ofu.

Naime, dodatni pregledi su pokazali da bivši član Jang Bojsa i Al Itihada ima parcijalnu rupturu prednje lože koja dira i tetivu što značajno komplikuje oporavak. Takođe, kako smo saznali  u Ljutice Bogdana čekaju da prođu tri sedmice od povrede kako bi Sanogo bio podvrgnut novom snimanju. Tada će biti definitivno poznata težina povrede.

Dakle, sigurno je da će Sanogo biti bez treninga u naredne tri sedmice, a u Zvezdi veruju da će biti u trenažnom procesu u drugoj polovini marta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sanogo se povredio odmah nakon što se priključio novim klupskim saigračima u Beleku.


“To je stvarno bio peh. Dobio je jak udarac, pun je hematoma”, poručio je Dejan Stanković.

Snažni Afrikanac stigao je u redove srpskog šampiona u drugoj polovini januara. Doveden je iz Al Itihada na jednogoišdn ju pozajmicu. Jasno je da će mu finiš domaćeg prvenstva poslužiti da uhvati zalet pred letnje pripreme i evropske kvalifikacije, tokom kojih će zvezdaška javnosti imati velika očekivanja kada su u pitanju igre bivšeg reprezentativca Obale Slonovače.

(Foto: Star Sport) Mozzartsport