Poznat sastav Partizana za DERBI!

Dobio je Filip Stevanović aplauze za stav, petlju i trud u prethodnom derbiju – dobiće poverenje i u predstojećem.

Jedinu pravu dilemu u predvečerje 162. prvenstvenog odmeravanja snaga sa Crvenom zvezdom Savo Milošević je rešio u korist mlađeg igrača, pa će, kao i jesenas, talentovani vezista zauzeti mesto Zorana Tošića (potpisao za Kineze) i napadima po desnom krilu pokušati da muči odbranu lidera prvenstva u nedelju veče.

Stevanović je ove sezone počeo 13 utakmica u svim takmičenjima, ima više minuta u nogama od sedam godina starijeg Markovića, koji je pritom dugo bio povređen, pa je mahom zbog toga što je u ritmu, što ima kontinuitet, novi biser iz Zemunela dobio prednost.

Kako je Stevanović od pomenutih 13 utakmica završio samo šest, logično je da upravo Marković bude njegova zamena tokom utakmice, zavisno od potreba tima i rezultata. Naravno, pod uslovom da se do početka meča nešto ne promeni…

Očekivano pojavljivanje Filipa Stevanovića u početnih 11 biće i jedina promena u odnosu na projektovano najjači tim Partizana, pošto je odlučeno da ostale linije tima ne bi trebalo dirati. Pre svega kad je reč o mestima ispred odbrane. Saša Zdjelar Bibars Natho su se profilisali kao učinkovit tandem, kao jing i jang pasuju jedan drugom, pa će početi i meč sa Zvezdom, što znači da će na klupi ostati Aleksandar Šćekić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U prvom delu sezone sva trojica nominalno zadnjih veznih bila su na terenu, s tim što su Srbin i Crnogorac čuvali leđa menevru, a Izraelac bio zadužen za organizaciju akcija.

Žrtva takvog opredeljenja bio je Sejduba Suma, međutim, kako se Gvinejac vraća na prirodno mesto plejmejkera i kako igra Partizana mahom zavisi od njega, novi eksperiment nije imao realno utemeljenje. Baš kao ni ideja da se pomeranjem Sume na krilo otvori prostor za trio Zdjelar-Šćekić-Natho. Pogotovo ne posle neslavne epizode u Mančesteru...

U odnosu na meč sa Proleterom, očekivano, u tim se vraćaju još standardni štoper Bojan Ostojić, levi bek Slobodan Urošević i napadač Umar Sadik, pa bi tim Partizana u 162. večitom derbiju trebalo da izgleda ovako: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik.

Mozzartsport