POVRATAK LEGENDE! Legendarni Cvele dobio važnu funkciju u Crvenoj zvezdi

On će biti drugi počani predsednik u istoriji košarkaškog kluba, dok je prvi bio srpski nobelovac Ivo Andrić

Čuveni košarkaš i nekadašnji sekretar fudbalskog kluba, Vladimir Cvetković, biće počasni predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, potvrđeno je za Telegraf iz kluba.

Crvena zvezda je zakazala sednicu za 16 časova na kojoj će biti proglašeno nova garnitura Skupštine kluba, gde se očekuje nekoliko velikih imena koji su na neki način činili istoriju kluba s Malog Kalemegdana.

Prvo veliko "pojačanje" je sigurno ime Vladimira Cvetkovića, ili kako su ga navijači zvali "Velikog Vladimira". Cvetković je čitavu svoju košarkašku karijeru proveo u crveno-belom dresu, da bi potom bio i dugogodišnji sekretar fudbalskog tima, i to u njegovom najuspešnijem periodu.

On je igrajući za Crvenu zvezdu uspeo da osvoji dve titule Jugoslavije i jedan trofej u kupu. Sa reprezentacijom je osvojio četiri srebra, jedno na Olimpijskim igrama, jedno na Evropskom prvenstvu i dva na Svetskim šampionatima

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kao što je gorepomenuto, on je čak 18 godina obavljao i funkciju generalnog sekretara fudbalskog kluba. On je taj posao radio od 1983. do 2001. godine i za to vreme je klub osvojio osam titula šampiona države, dva kupa, ali i onu najvredniju titulu u klupskom fudbalu - trofej Kupa Evropskih šampiona, pandan današnje Lige šampiona.

(Telegraf.rs)