Povezivali ga sa Zvezdom a sad propušta svetsko zbog dopinga

Senegalac Balde moći će da se vrati na teren tek početkom decembra

Keita Balde, nekadašnji napadač Lacija, Monaka i Intera, neće moći da igra za Senegal na Svetskom prvnstvu u Kataru zbog suspenzije koju je dobio zbog dopinga!

Balde je zabranu dobio do 5. decembra ove godine, a sve zbog pozitivnog nalaza na nedozvolkjene supstance koji je dobio u aprilu igrajući za Kaljari protiv Udinezea.

To automatski znači da ćemo zbog njegovog neodlaska u katar ostati uskraćeni za jednu od najseksi žena fudbalera, pošto je Balde u braku sa atraktivnom Simonom Guatijeri s kojom ima dvoje dece.

Balde je ovog leta, inače, prešao u Spartak iz Moskve. Stigao je da debituje, da bi u međuvremenu u Rusiju došao dopis koji ga je odvojio od terena.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naš vezni fudbaler Keita Balde je suspendovala Nacionalna antidoping agencija Italije sve do 5. decembra zbog kršenja pravila dok je igrao za Kaljari. Uzorak koji je tog dana uzet Baldeu nije pokazao zabranjene supstance, ali sve zabrane nacionalnih antidoping agencija automatski prihvata FIFA i moraju sve asocijacije i konfederacije da je prihvate. Tako je kaznu Italijana prihvatio i Fudbalski savez Rusije - poručili su tada iz Spartaka.

Balde je za selekciju Senegala odigrao 40 utakmica i pomogao im je da osvoje Kup afričkih nacija 2021. godine. A na SP njegova selekcija je u grupi sa Holandijom, Katarom i Ekvadorom.

Zanimljivo, Keita Balde se ovog leta povezivao i sa Crvenpom zvezdom koja je navodno želela da ga dovede kao slobodnog igrača.

(Telegraf.rs)