POTVRĐENO: Kanga se vraća u Crvenu zvezdu!

Dileme su skoro potpuno otklonjene

Crvena zvezda je i putem svojih zvaničnih naloga na društvenim mrežama potvrdila pisanje medija i saznanja Telegrafa - Gelor Kanga se vraća na Marakanu.

Klub je na internetu podelio audio zapis iz utakmice sa Krasnodarom, kod drugog gola Gabonca. Gola koji je Zvezdi posle deset godina doneo Ligu Evrope jer su crveno-beli u tom trenutku poveli sa 2:0.

Ovaj rezultat ih je vodio dalje, nakon što je u prvom meču u Rusiji bilo 3:2 za domaći Krasnodar. Uz to, Zvezda je putem Instagrama podelila "zagonetku" gde daje nekoliko asocijacija i traži od navijača da pogode zagonetnu ličnost.

- Odlično osposobljen za dalekometnu paljbu, uspešno skidam paučinu s golova, posle pobede volim da se odmorim na dva i po metra visine, modna sam ikona - opisi su kojima je klub opisao svoju zagonetnu ličnost i ove osobine se poklapaju opet sa Kangom.

Kanga je bio integralni deo te ekipe u kojoj su bili kao važni šrafovi i Mičel Donald, Damijan Le Talek i Ričmond Boaći dok je bio u formi.

Ipak, jedino se za Kangu verovalo da je čovek koji iz poteza rešava meč i on je to učinio upravo protiv Krasnodara.

Kanga je prethodne dve i po godine proveo u Sparti iz Praga, gde je otišao direktno sa priprema crveno-belih u Antaliji početkom 2018. godine.

U Sparti je igrao sa još jednim bivšim igračem Crvene zvezde Srđanom Plavšićem. Gabonac je u Spartu otišao za milion evra i potpisao ugovor do juna ove godine.

To znači da se sada vraća kao slobodan igrač, a više puta je i tokom boravka u Sprati objavama podsećao na svoje dane iz Crvene zvezde.

Kanga je u Zvezdu prvi put došao jula 2016. godine iz Rostova i tada ga je tražio trener Miodrag Grof Božović.

(Telegraf.rs)