POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO SVET: Srbi IZVIŽDALI minut ćutanja

Dosta pažnje posvetili su francuski mediji tome što je deo srpskih navijača izviždao minut ćutanja povodom smrti bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka, pred početak polufinalnog susreta protiv Francuza. Podsetimo, odbojkaši Srbije pobedili su Francusku sa 3:2 i u nedelju u finalu EP igraju sa Slovenijom od 17.30.

Oglasila se, preko "Tvitera", čak i francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu.

- Kakav meč! Bravo za Srbe i "plave". Ostao mi je ipak gorak ukus posle minuta ćutanja za predsednika Širaka koji je omelo nekoliko srpskih navijača. Sport treba da okuplja - napisala je između ostalog ministarka.

Preko društvenih mreža reagovali su i mnogi drugi navijači, a veliki broj njih nije ni znao zašto Srbi negoduju. Nisu ni bili pogođeni bombardovanjem 1999, a mnogi u sali nisu tada ni bili rođeni.

Neki su znali o čemu se radi, ali su naglašavali da odavanje pošte, ipak, nije bilo pravi trenutak za ovakvo reagovanje. Neki francuski navijači su na društvenim mrežama tokom utakmice isticali da ih je sve to toliko naljutilo, da su posle navijali još žešće.

https://twitter.com/RoxaMaracineanu/status/1177719616904282114

Bilo je, međutim, i onih koji su na ovakve vesti u komentarima na interentu odgovarali da razumeju Srbe, jer je učešćem u intervenciji NATO Francuska u vreme predsednika Žaka Širaka stala protiv Srba, a u korist Kosova, na kome danas vlada mafija.

Francuski mediji su podsetili šta se dešavalo krajem devedesetih, a primetili su i natpise "Kosovo je Srbija" u hali.

Telegraf.rs