Poster Crvene zvezde u sobi, mali koš za vežbanje, a 15 godina kasnije ОN je velika NBA zvezda!

Pojavio se video od pre 15 godina na kome je sadašnja Zvezda Dalas Meveriksa Luka Dončić

Slovenački košarkaš Luka Dončić prvo je očarao Sloveniju i Španiju, a vrlo brzo i celu Evropu i NBA svet, koji mu se divi zbog košarkaškog znanja koje je razvijao od malena, što snimak star 15 godina i potvrđuje.

Tako se u dokumentarcu SBL - Sport hiljadu lica, u priči novinara koji je posetio porodicu Dončić vidi Saša, kao i majka Mirjam, a naravno u prvom planu je mladi Luka koji kao petogodišnjak igra igrice, uživa sa raoditlejim, ali i zakucava na dečijom košu.

Odmah iznad koš nalazi se poster Crvene zvezde za koju Luka navija od malena, zahvaljujući ocu Saši Dončiću koji je bivši košarkaš Sloge, Krke i Olimpije i navijač Zvezde.

Inače, sve je počelo 30. aprila 2015. kada je Luka sa samo 16 godina i dva meseca debitovao u dresu Real Madrida protiv Unikahe iz Malage. Real je u tom "garbidž tajmu" gazio Unikahu, ali je Dončić posle asistencije Serhija Rodrigeza uspeo da pogodi trojku i upiše se u strelce.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Foto: Guliver/Andy Lyons/Getty Images

Postao je i najmlađi igrač Reala koji je ikada kročio na parket kao profesionalac, a treći najmlađi u istoriji lige. Ima još mnogo toga ispred sebe.

Bio je MVP Evrolige i finala prošle godine u Beogradu, a tek je pre dva meseca napunio 20 godina. Šta se sve dešavalo Dončiću u protekle četiri godine teško je pobrojati, ali je jasno da je njegova karijera uzletela neverovatnom brzinom.

https://www.youtube.com/watch?v=WqEfkwocq_4

U NBA je srušio rekorede kao ruki sa najviše tripl dab učinaka u prvoj sezoni. Sa 19 godina u 343 dana je upisao tri tripl dabla. U svojoj prvoj sezoni je odigrao 72 utakmice za Dalas sa prosekom 21,2 poena, 7,8 skokova i 6 asistencija, što je neverovatno za momka od 20 godina.

VIDEO: Luka Dončić MVP Fajnal fora Evrolige

(Telegraf.rs)