Portugalski napadač se dogovorio sa Zvezdom, obeštećenje 800.000 EVRA

Supertalentovani Dejan Joveljić je jednom nogom već u redovima Ajntrahta iz Frankfurta, a Crvena zvezda je na dobrom putu da na Marakanu dovede novog špica. Ili bolje rečeno: prodaja supertalentovanog Joveljića za četiri miliona evra, mogla bi da aktivira staru želju sportskog sektora, Portugalca Tomanea.

Jedan od najuticajnijih medija na Iberijskom poluostrvu Abola tvrdi da se napadač Tondele nalazi na korak od srpskog šampiona, Crvene zvezde. Inicijalna vest je potkrpljena još nekim informacijama. Abola tvrdi da je Tomaneveć postigao dogovor sa upravom Crvene zvezde, te da je srpski šampion za brzonogog špica spreman da Tondeli plati obeštećenje od 800.000 evra.

Podsetimo, Tomane se i prošle sezone pominjao kao potencijalno pojačanje crveno-belih. Tada je nuđen srpskom šampionu još pre no što se Boaći vratio iz Kine u Beograd. I šuškalo se da je Tondela tražila 500.000 evra za 50 odsto ugovora. Ugovor mu ističe sledećeg leta i jasno je da je ovaj prelzni rok poslednja šansa Tondele da zaradi neki opipljiv novac na Tomaneovoj prodaji.

Trener Vladan Milojević je bio izričit uoči prelaznog roka, i saopštio ljudima iz kluba da ne dovode novog špica, dok neko od napadača ne napusti Ljutice Bogdana.

Odlazak Joveljića samo bi mogao da ubrza transfer Tomanea, tim pre što je reč o napadaču drugačijih karakteristika u odnosu na Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ove sezone Tomane je za Tondelu postigao 12 golova, i bio najzaslužniji što je taj klub obezbedio opstanak u ligi.

Kao potencijlno pojačanje spominjao se i Nestorovski, ali on je bio preveliki zalogaj.

mozzartsport