Pored Kataija i Andersona, Zvezda želi defanzivca iz Arisa

Prioritet su Aleksandar Katai i špic Anderson Oliveira, ali stručni štab Crvene zvezde ima želju da osveži i odbranu. 

Dejan Stanković je još ranije iskristalisao ideju da bi ekipi dobro „legao” Lindzi Rouz iz Arisa, međutim, realizacija ne ide u skladu sa očekivanjima. To, ipak, ne znači da reprezentativac Mauricijusa neće stići na Marakanu.

U ovom trenutku apsolutni prioritet Crvene zvezde je Katai, vuku se potezi u smeru dovođenja kapitalnog pojačanja. To je preči posao nego što je dovođenje Rouza ili prodaja Garsije ili jednog od tri centarfora. Sve su veće šanse da se napravi veliki povratak „desetke“ i da se na taj način sklopi ofanzivni deo veznog reda.

Rouz jeste na listi želja, ali dva su razloga što se ne očekuje brza realizacija, ako do nje i dođe... Prvi je što Crvena zvezda ima četiri štopera, a drugi jer iskusni defanzivac ima takmičarske obaveze u Grčkoj do 8. jula. Pitanje je, međutim, kakve su više ambicije Arisa posle ispadanja iz Kupa Grčke, u šokantnoj utakmici protiv AEK-a.

Aris bi, nema sumnje, dao dozvolu za raniji rastanak u slučaju uplate željenog obeštećenja. Problem je, međutim, što su potraživanja iz Soluna od milion evra, o kojima su još u maju pisali grčki mediji, prevelik zalogaj za Crvenu zvezdu.

Jasno je da Crvena zvezda neće kupovati ni štopera, ni igrača drugačijeg profila po tim uslovima, budžet za kupovinu fudbalera drastično će da se smanji. Govori se o ponudi sa Marakane od 600.000 evra za Rouza, ali utisak je da je i ta suma previsoka za trenutno finansijsko stanje u klubu.

Lindzi Rouz je u januaru napunio 28 godina, ima iskustvo igranja nekoliko sezona u elitnoj ligi Francuske, u dresovima Valensijena, Liona, Lorijena i Bastije. U zimu 2019. prvi put je zaigrao van matične države, prihvatio je ponudu iz Grčke. Aris je platio svega 170.000 evra za obeštećenje i nije realno da sada traži devet puta više.

Rouz se pokazao kao veliko pojačanje za klub veličine Arisa, zauzeo je mesto komandanta odbrane i propustio je svega dve utakmice u poslednjih godinu i po. Nema sumnje da bi i za njega bio veći izazov da pređe u Crvenu zvezdu, poput bivšeg saigrača u Solunu Garsije.

Rouz je rođen u Renu, prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Francuske, ali nije došao do seniorske selekcije. Zato je odlučio da igra za Mauricijus.

Nije Rouz samo štoper, nego u Arisu igra i kao desni bek. U minule četiri utakmice dva puta je bio na boku, ali je glavni meč sezone sa AEK-om odradio u sredini odbrane.

Sportski žurnal