PONOVO SERGEJ! Orlovi poveli protiv Turske

Orlovi u novoj akciji

Najbolji fudbaleri Srbije igraju treći meč u kratkom periodu, posle Norveške i Mađarskerival je turska u Ligi Nacija, a selektor Tumbaković je izdiktirao postavu koju je pripremio za meč u Istanbulu. 

Orlove predvodi trio najistaknutijih igrača iz Osla, najzaslužnijih za trijumf nad Norveškom - Sergej, Đuričić i Lazović.

Navalu predvodi Aleksandar Mitrović.

TOK MEČA

22. minut: 0:1 GOOOOL  Srpski tim vezuje nekoliko dobrih akcija, i šuteva na gol, ali se dobro brane turski igrači, posle jednog centrašuta Ristića, Sergej Milinković Savić glavom daje gol za 1:0

14. minut: Šansa za Tursku, slobodan udarac sa 18 metara, posle faula Stefana Mitrovića koji je dobio žuti karton. Izveo je udarac igrač Milana Hakan Čahlanoglu, ali je pogodio živi zid.

10. minut - Prvi dobar napad Srbije išao je preko Lazovića, čiji centaršut nije prošao, ali smo dobili korner. Pred golom koškanje Mitrovića i jednog defanzivca Turske. Ništa ni posle kornera, odbranili su se Turci.

8. minut - Opasan start Jokušlua nad Đuričićem, čudno kako bugarski arbitar nije pokazao karton turskom igraču. Samo je opomenut iako je zaslužio javnu opomenu.

2. minut - Još jedna prilika za Turke, sad je i Dmitrović morao da insterveniše. Zaustavio je udarac Čalhanoglua.

1. minut - Turci su već napravili prvu priliku, umalo da povedu, u čemu ih je sprečila pravovremena intervencija Milenkovića. Šutirao je Karaman, a defanzivac Fiorentine ga blokirao na pet metara od gola Dmitrovića.

SASTAVI

TURSKA: Gunok - Čelik, Demiral, Tekderim, Kaldirim - Tufan, Jokušlu - Under, Čalhanoglu, Karaman - Jilmaz.

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Maksimović, Lukić, Ristić – Milinković-Savić, Đuričić – A. Mitrović.

(Telegraf.rs)