PONOVO HAOS U PIONIRU! Prekid meča! Sudije pobegle u svlačionicu

Ako ste zamišljali način na koji bi najspektakularnije mogla da se zatvori ova sezona u ABA ligi, teško da biste izabrali nešto drugačije pored pete utakmice između Crvene zvezde i Partizana.

Sastav Dejana Radonjića dobio je prva dva meča pred svojim navijačima, Obradovićevi momci su uzvratili i sve je spremno za poslednji obračun. Ko uzima titulu i ide u ABA ligu (Arena Sport Premium 1, 20.00)?

III ČETVRTINA

4. minut () - Ništa od koša Pantera. Faul Dalasa Mura. Lazić sklanja Ledeja i poentira za novo izjednačenje na meču. Još jedan dugačak napad Partizana, Lesor se izborio za posed posle čega je fauliran. Ledej promašuje na neverovatan način za tri, hvata Lesor dva skoka u napadu i imaće dva slobodna bacanja. Prekid meča! 

2. minut (37:39) - Nema trojke Lazića, Kalinić ispravlja i ubacuje loptu iz ofanzivnog skoka. Smailgaić je potom fauliran, a zatim se naređala i izgubljena lopta Partizana. Luka Mitrović izjednačuje. Faul pravi Luka Mitrović, biće to dva slobodna bacanja za Pantera. Pogodio je oba. Nema koša za Kalinića. Umalo izgubljena lopta Zagorca. Ledej je izborio duži napad, ali je Partizan opet loše odreagovao. Gledaće se i da li je nesportski faul Lesora, koji je isprva dosuđen, a Koljenšić kaže - nije. Dug napad Zvezde, promašaj Davidovca za tri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Počeli smo! Posle 33 minuta pauze, utakmica se nastavlja.Play Video

Ako želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)

2:43

- Sudije su se posle poduže pauze konačno našle na terenu. Videćemo kada će se nastaviti igra. Za sada još nema uslova za tako nešto, a prošlo je tačno 30 minuta od kraja prvog poluvremena.

- Poluvreme je bilo planirano da počne pre oko 10 minuta. Igrači su i dalje na terenu i zagrevaju se. Nema informacija kada će se dvoboj nastaviti. Sada je i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović otišao do tog dela tribina kako bi zamolio navijače da odu odatle.

- Potrajaće pauza između dva poluvremena. Problem je što su navijači u međuvremenu popunili deo tribina iza koša kod tunela iz kojeg treba da izađu sudije, što nije dozvoljeno na osnovu kazne ABA lige. Igrači se zagrevaju dok članovi obezbeđenja pokušavaju da isprazne taj deo tribine.

- Kako je tekla druga četvrtina kroz objektiv kamere:

II ČETVRTINA

10. minut (33:37) - Nema trojke Davidovca. Lagano polaganje za Markovića iz kontre nakon greške Jama Madara zbog kojeg je besan Željko Obradović. Tajmaut Partizana. Igranje nogom Stefana Markovića posle toga. Pas Madara je vrlo, vrlo loš. Nema trojke Pantera. Dodavanje Markovića za Mitrovića i zakucavanje. Budi se publika, jer se Zvezda približila. Avramović gubi loptu, a Holins zakucava. Ledej pogađa trojku i prekida ovu seriju. Tajmaut Radonjića. Holinsov promašaj za tri. Kraj prvog poluvremena.

8. minut (27:34) - Faul u napadu svira Pukl sada i Lesoru. Izgubljena lopta Zvezde, pa i Partizana, pa onda opet Zvezde... Igrači su jako dekoncentrisani. Zvezda ima 12 izgubljenih, a Partizan 9! Panteru beži lopta na izbačaju, a on pravi faul. Nema trojke Dobrića. Prolazi do kraja Lesor i poentira, to je sada već +7 za Partizan. Tajmaut Radonjića.

6. minut (27:32) - Greška u koracima koju pravi Alen Smailagić posle tajmauta, a Obradović je besan na svog košarkaša. Bez koša i Lazarević, biće napad za Partizan. Kevin Panter pogađa neverovatnu trojku, crno-beli sada već na osetnih +7. Faul u napadu, novi, i to za Ostina Holinsa. Ubacuju se predmeti na parket sada. Nebojša Ilić moli publiku da bude korektna, Saša Pukl kao glavni sudija zahteva da se tenzija smiri. Mnogo promašaja za Partizan u ovom napadu... Nema koša za Voltersa iz prvog pokušaja, ima iz drugog iz skoka. Alen Smailagić promašuje tri šuta u nizu, drži Zvezdu u životu. Izgubljena lopta Zvezde.

4. minut (25:29) - Aleksa Avramović pogađa jako važnu trojku za Partizan. Nikola Ivanović pogađa za dva i smanjuje razliku. Fauliran je Avramović, ali neće imati bacanja, već će to biti samo napad. Prvi poeni potom na meču za Mura, odmah i ukradena lopta, pa će imati dva slobodna bacanja Mur. Gledaće se i da li je ovo nesportski, odnosno "clear path" faul na putu ka košu, ali nije. Pogodak Mura sa penala, potom još jedan i Partizan je na +6. Rade Zagorac pravi prekršaj u narednom napadu. Dva pogođena bacanja Kalinića, pa promašaj Zeka Ledeja koji je bio sam na šutu sa distance. Faul Kevina Pantera, pa treća lična greška Nikole Kalinića i to je faul u napadu. Tajmaut Obradovića.

2. minut (21:22) - Ovoga puta nema trojke za Pantera kao maločas. Vraća trojku Branko Lazić na startu drugog kvartala, pa Zvezda opet vodi. Užasan šut Jama Madara, a na drugoj strani ne pogađa trojku Branko Lazić. Dva bacanja dobiće sada Madar zbog prekršaja. Dva pogotka. Lazić je sam kao duh na šutu za tri, ali nije pogodio, nije podogio ni narednog puta. Nemoguć pokušaj Mura sa distance.

- Pogledajte i najzanimljivije detalje iz dvorane "Aleksandar Nikolić" za sada iz objektiva našeg fotoreportera:

I ČETVTINA

10. minut (18:20) - Ovo je izuzetno težak šut za Pantera za tri, od njega nema ništa. Mitrović uvećava prednost Zvezda na +3. Novi šut iz daljine, sada Zagorac maši, ali je tu Lesor da ispravi grešku i postigne nova dva poena. Faul Madara, pa i nova bacanja, prva za Zvezdu večeras. Mitrović je izvođač, pogodio je oba. Izgubljena lopta Partizana, ni Volters ne dolazi do koša, a Panter polaže. Davidovac ne pogađa sa osam metara i pogađa trojku Kevin Panter sa skoro devet metara. Vodi Partizan posle prvih deset minuta.Play Video

Ako želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)

0:33

8. minut (14:13) - Nema koša za Avramovića, pa ni za Pantera, na kraju hvata loptu Lesor i dobija dva slobodna bacanja. Dva od dva za njega. Madar pravi prvi faul na utakmici, ali je to Partizanov četvrti tako da će svaki sledeći biti kažnjavan bacanjima. Laka pozicija za Voltersa i još lakši koš. Još jedan dugačak napad, na kraju i prekršaj nad Kevinom Panterom, prethodno se Lesor spetljao pod košem i bio na granici koraka. Dva pogotka za Pantera sa penala. Ništa od trojke Dobrića, ali hvata Davidovac loptu i pogađa iz ofanzivnog skoka.

6. minut (10:9) - Još jedan dugačak napad Zvezde tokom kojeg Partizan ne može da uhvati ofanzivni skok. Kevin Panter pogađa za tri poena iz kontre. Izjednačeno je u dvorani "Aleksandar Nikolić". Opet dugačak posed crveno-belih, izgubljena lopta na kraju. Prekršaj pravi Stefan Lazarević, odmah je podigao ruku. Lesor pokušava iz nemoguće pozicije da donese Partizanu prvo vođstvo i ne uspeva, Davidovac provlači loptu kroz obruč na drugoj strani. Avramović promašuje, onda Ledej promašuje za tri, a Avramović hvata loptu za potencijalnih 2+1. Pogodio je i dodatno bacanje, ali je pogodio dvojku i Luka Mitrović na drugoj strani terena.

4. minut (6:3) - Kalinić provlači loptu u koš ispod tri igrača Partizana. Ledej prolazi sve do samog kraja i na sve to je i fauliran i imaće dodatno slobodno bacanje. Kasnio je Volters u ovoj situaciji. Pogodio je i njega. Nema koša iz floutera za Voltersa. Jak faul Branka Lazića prekida naredni napad Partizana. Izgubljena lopta crno-belih, potom i faul Smailagića kojim je prekinuta kontra i videćemo ima li elemenata za nesportsku ličnu grešku. Tomislav Hordov pokazuje da je to običan faul. Izgubljena lopta Zvezde, onda jako smušen napad Partizana, ali posed ostaje za njih. Izgubljena lopta za Partizan, peta na ovom meču, a tek su prošla četiri minuta.

- Pogledajte kako je dočekan Nikola Vučević u dvorani "Aleksandar Nikolić":

2. minut (4:0) - Prvi napad je za ekipu Crvene zvezde, a trojku je promašio Nejt Volters. Fauliran je potom Kuzmić na skoku. Nema poena ni za Kalinića, a potom faul u napadu pravi isti košarkaš posle ofanzivnog skoka. Izgubljena lopta Ledeja, smušen prvi minut utakmice. Nema poena ni za Voltersa. Ogroman promašaj Zvezde za tri, ali novi ofanzivni skok, posle toga i polaganja Ostina Holinsa. Ponovo izgubljena lopta, ovoga puta Dalasa Mura. Zakucava Kuzmić na drugoj strani.

DEŠAVANJA PRED MEČ

19.54 - Startne postave za današnju utakmicu:

Crvena zvezda: Volters, Lazić, Kalinić, Holins, Kuzmić

Partizan: Panter, Ledej, Zagorac, Smailagić, Mur

19.52 - Na utakmici su prisutni i poznati NBA košarkaš, Nikola Vučević, kao i fudbaleri Crvene zvezde, koji će pružiti podršku crveno-belima, a koji su dočekani gromoglasnim aplauzom.

19.40 - Navijači Zvezde su pogrdnim skandiranjima dočekali i Zorana Savića i Uroša Trifunovića.

19.35 - U trenutku kada su izlazili na parket igrači Partizana, pukle su dve petarde, kako javlja reporter sa lica mesta.

19.25 - Statistika kaže da Zvezda nema poraz kada igra majstoricu u ABA ligi. Slavila je ukupno sedam puta, a najmanja razlika u trijumfu bila je upravo - sedam poena, protiv Budućnosti. Partizan ima 2-2 u ABA majstoricama.

19.16 - Na parketu se sada pojavio i Milan Gurović, koji je dočekan burnim i glasnim aplauzom od strane svih prisutnih.

19.10 - Dobre vesti za sve aktere večerašnje utakmice su i te da od samog starta u dvorani "Aleksandar Nikolić" radi klimatizacija, tako da će za igru biti daleko prijatnije u takvom ambijentu.

18.59 - Igrači su se sada polako povukli u svlačionice na poslednji dogovor pred zagrevanje koje će uobičajeno početi na oko 30 minuta pred početak utakmice.

18.41 - Ivanović je prvi izašao da se zagreva za početak meča sa dve lopte u ekipi Crvene zvezde. U Partizanu se već zagrevaju Smailagić, Madar, Mur, Trifunović, Zagorac, Avramović i Glas.

18.39 - Naš izveštač sa lica mesta već se nalazi u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde su već pristigli oni najverniji navijači Crvene zvezde. Klub je odlučio da na mestima na kojima neće biti dozvoljeno prisustvo publike stavi zastave i crveno-bele trake, što možete da vidite na slikama ispod.

Ekipa Crvene zvezde cilja novu titulu u regionalnom takmičenju, a Partizan želi da prekine post dug skoro jednu deceniju. Sa najtrofejnijim evropskim trenerom na klupi, mogu svemu da se nadaju, no i domaća ekipa će imati šta da kaže. Dvoboj dva trenera koja znaju kako se osvajaju titule biće slasna poslatica za sve ljubitelje sporta pod obručima.

Naravno, ono što treba iskreno da se nadamo - da će sve proći bez incidenata. Bilo je dosta tenzija koje su okruživale čitavo finale ABA lige, Partizan je već odigrao svoj četvrti meč pred polupraznim "Pionirom", a slična kazna u manjem obimu čeka i Crvenu zvezdu večeras. Ovaj klub se obratio svojim pristalicama danas putem društvenih mreža moleći ih da ne ubacuju predmete na teren i da koriste samo dlanove i glasove kako bi navijali.

Neka košarka pobedi, jer momci iz oba tabora su zaslužili svojim igrama ne samo u ovom finalu, nego čitave sezone da se posle ovog petog meča priča samo o njima. Bilo je tu velikih bravura, poteza... Ne sumnjamo da će tako biti i večeras, kada psihološki teret bude najveći.

Utakmicu će suditi iskusni sudijski trojac koji će činiti arbitri iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Na čelu će se naći Saša Pukl iz Maribora, a pomagaće mu Tomislav Hordov iz Zagreba, odnosno Miloš Koljenšić iz Podgorice.

Dvoboj počinje od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred navijačima Crvene zvezde uz direktan prenos na "TV Arena Sport Premium 1".

(Telegraf.rs)