“Ponosan sam, to su moji lavovi”

- Lepo veče za svakog zvezdaša. Čestitke idu kapitenu, igračima, svima u stručnom štabu i klubu

Crvena zvezda je pružila jednu od najboljih partija u evropskim takmičenjima, barem u novijoj istoriji, i savladali Slovan iz Libereca rezultatom 5:1, a ponosan na svoje izabranike i pun reči hvale posle meča bio je Dejan Stanković.

- Lepo veče za svakog zvezdaša. Čestitke idu kapitenu, igračima, svima u stručnom štabu i klubu. Ovo je put koji smo zacrtali od početka i od kog nećemo odustajati.

-Bitno je da verujemo, kao što jesmo večeras. Meč smo dobro spremili, do detalja, momci su bili perfektni, znali su šta i kako treba da rade i kada je tako, onda to bude fenomenalno veče. Žao mi je što nema navijača. Zamislite ovu utakmicu pred 55 hiljada Delija. Mnogo mi je krivo što nisu tu, voleo bih da se „sjure“ na Marakanu i budu uz nas. Večeras se uživa, biće momenata kada neće biti lako, ali oni će biti uz nas. Jedva čekam da se vrate na stadion, a još jednom čestitam svima u klubu. Preponosan sam na moje igrače, to su moji lavovi, pravi momci i veliki ljudi. Večeras slavimo, sutra već nastavljamo da radimo - počeo je Stanković.

Nije štedeo reči hvale Stanković za svoje igrače.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Preponosan sam na njih. Zaslužili su ovakav meč. Oni pošteno rade, vredno treniraju i dobro se ponašaju. Vole klub, vole da nose dres Crvene zvezde i poštuju navijače. Drago mi je što se desila ovakva utakmica, jer je to potvrda njihovog zalaganja i velikog odricanja. Znamo šta i kako radimo i ovo je Crvena zvezda kakvu želim. Zapravo, od početka to funkcioniše tako gde svi imamo otvoren, pošten, prijateljski i direktan odnos. Rastemo iz dana u dan. Nije bilo lako posle 0:0 sa Javorom i opravdanih kritika da se izađe na teren i savlada Slovan Liberec rezultatom 5:1. Mi smo i Javor mogli da pobedimo ubedljivo, ali smo uspeli da istrpimo kritike, isčistimo glavu i da gledamo ka napred. Ova grupa to može, siguran sam da ovo nije naš maksimum. Rekao sam im u svlačionici da ću biti još „gori“ prema njima, jer vidim šta mogu. Večeras smo podigli lestvicu.

Pohvalio je Stanković i svog asistenta Nebojšu Miloševića koji je predvodio ekipu sa klupe večeras.

- Bio je odličan, za desetku. Počeo je da unosi slike u kancelariju, stavio je neseser na sto, već se brinem polako. Šalu na stranu, bili smo na na nivou. Svi koji nas okružuju su deo ovog uspeha, jer su sjajno pripremili meč. Ipak, da momci nisu ovako izašli na teren, ništa od toga ne bi bilo. Nisam pratio rezultat meča Gent - Hofenhajm, već sam tek posle našeg meča sam čuo koliko se završilo. Našu utakmicu sam gledao iz lože, imao sam komociju, malo sam se drao, možda su me prisutni i čuli, ali je sve dobro ispalo.

Ovo je najubedljivija pobeda Crvene zvezde u istoriji grupne faze evropskih takmičenja, a Stanković je kao igrač bio deo tima koji je savladao Kajzerslautern rezultatom 4:0.

- Živim u stvarnosti. Ono je ispisano, ovo je realnost, tako da mi je ova pobeda draža. Pre meča, rekao sam da imamo cilj da „prezimimo“ u Evropi. Ovo jedna od utakmica na kojoj smo pokazali šta možemo.

Pohvalio je Stanković i Aleksandra Kataija, čiji će fenomenalni slalom kod četvrtog gola biti zauvek zapamćen kod zvezdaša.

- Pokazao je da je „Magiko“, kako ga i zovu. Znam da mi on ne bi dozvolio da ga izdižem iznad kolektiva, jer je lider i majstor sam po sebi koji obožava grupu, igrače. Ne treba da zaboravimo ni ostale starije momke koji nose našu mladost na koju treba da budemo ponosni - zaključio je Stanković posle velike Zvezdine pobede.

Espreso