Pokreće me moja država, volim Srbiju! Ako gledaju zdravlje igrača Evroliga treba…

Bezbroj puta Vladimir Štimac pokazao je koliko voli Srbiju.

Nedavno je košarkaš Crvene zvezde donirao pet respiratora za borbu protiv koronavirusa. O njegovoj borbenosti na terenu suvišno je u ovom trenutku pisati.

– Pokreće me moja država. Volim svoju zemlju, to ptice na grani znaju, volim Srbiju. Dao sam sve od sebe za reprezentaciju, celog sebe, nijednom nisam propustio reprezentaciju – od juniorske do seniorske. Volim svoju zemlju, grb i zastavu i radim sve što je u mojoj moći da pomognem – rekao je u emisiji ‘150 minuta’ na TV Prva Vladimir Štomac.

Kranji rok za donošenje odluke o povratku Evroligaša na teren je 24. maj.

– Moje mišljenje je da, ako gledaju zdravlje igrača, da to sve treba da se smiri i da se puste igrači da se spreme za sledeću sezonu i da ona krene normalno. Evroliga se čeka da se odluči, mi ćemo morati to da pratimo i videćemo šta će biti. To je samo moje mišljenje, ja sam jedan i ima drugih, onih koji vode ligu, a mi ćemo uraditi kako bude bilo procenjeno da može. 

Štimac se podsetio i medalja sa reprezentacijom, srebrne sa Mundobasketa 2014. i srebrne sa Olimpijskih igara 2016.

– Svetska i olimpijska medalja sa reprezentacijom su mi najdraže. Pogotovo kako smo otišli, kako smo ispraćeni, a onda kako smo dočekani… Dočekani smo kao heroji, ja i dan-danas osećam to. A to će se tek, kao što je rekao Sale Đorđević, posle 20 godina odraziti – koliko je bila velika stvar to što smo postigli – prisetio se Štimac.

FOTO: KK Crvena zvezda Hotsport.rs