POJAČANJE STIGLO: Sutra promocija velikog pojačanja (FOTO)

Transfer saga oko Milana Gajića je večeras okončana. Član zlatne generacije Orlića sa Novog Zelanda kojeg su ove zime želeli Crvena zvezda i Partizan, nastavlja karijeru na Marakani. On bi sutra trebalo da obavi lekarske preglede i da potpiše ugovor na tri i po godine sa Crvenom zvezdom. A MOZZART Sport saznaje i detalje transfera…

Gajić dolazi kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor sa francuskim Bordoom. Ostaje još samo detalj u pregovorima sa Francuzima koji bi trebalo da bude i zvanično potvrđen do sutra ujutro.

A tiče se procenata od dalje prodaje. S obzirom da je Bordo pristao da pusti Gajića bez obeštećenja na Marakanu, francuski klub je insistirao je na procentima od narednog transfera srpskog defanzivca. Zvezdina ponuda je bila 20 odsto i načelan sporazum je postignut. Još samo da Žirondinci to i zvanično potvrde

Gajić je imao još godinu i po dana ugovora sa Bordoom, ali je pristao na finansijsku žrtvu kako bi zaigrao u Crvenoj zvezdi u drugom delu sezone. Njemu je po slovu ugovora sa Bordoom pripadalo 55.000 evra mesečno do kraja sezone, a potom i 65.000 evra mesečno tokom naredne sezone za poslednju godinu ugovora. U Crvenoj zvezdi će igrati za mesečnu platu od 30.000 evra i određene bonuse u zavisnosti od ličnih i timskih ostavrenja.

Gajić je odabrao Zvezdu i pristao na manji novac kako bi lansirao karijeru koja je u Francuskoj krenula nizbrdo. Rešio je da raskine ugovor godinu dana pre isteka i da na Marakani pronađe izgubljenu formu. On je klasičan desni bek i pojačaće konkurenciju Filipu Stojkovića koji bi sada mogao da bude češće korišćen na štoperskoj poziciji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

A poučen primerom mnogih koji su u poslednjih godinu i po dana fudbalski procvetali pod komandnom palicom Vladana Milojevića, Gajić bi opet mogao da zakuca na vrata reprezentacije Srbije koja već dugo muku muči na poziciji desnog beka i ne može da nađe prirodnu zamenu za Baneta Ivanovića.

Izvor: mozzartsport.com

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: