POJAČANJE NIKAD BLIŽE: Brazilac nadomak Zvezde

Posle Radovana Pankova, Nikole Vasiljevića, Hozea Kanjasa i Tomanea, Crvena zvezda će do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona dovesti još samo brazilskog levog beka Žandera, sa kojim je praktično postignut dogovor.


To je potvrdio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, a govoreći o Žanderu otkrio je i kojeg još igrača je želeo, ali se to ispostavilo kao preskupa opcija za Zvezdu.

''Žander takođe stiže u Beograd. Onog momenta kad je bilo jasno da nije realno da se ispune zahtevi egipatskog kluba oko Hafeza, Milojević je preporučio Žandera kojeg je gledao u januaru u susretu Apolona i Omonije kad je izdominirao. Tad je rekao meni i Mrkeli da nam je ovakav levi bek potreban.


Teško je naći igrača na toj poziciji, a želeo sam da bude fudbaler sa našim pasošem. Poželeo sam i Filipa Mladenovića, ali je bio preskupa opcija. Rodić je tu, ali je jedini igrač na toj poziciji. Ne smemo početi sezonu sa jednim levim bekom'',
 objašnjava Terzić, a prenosi klupski sajt.


Kada su u pitanju odlasci, Terzić je otkrio ko od igrača ima dozvolu za odlazak, a ko na to ne treba ni da pomišlja do kraja leta.
''U ovom momentu ne može da ode ni jedan igrač koji je prva opcija trenera Milojevića. Imali smo onudu za Branka Jovičića, ali on nije na prodaju i to sam mu kroz razgovor i obrazložio.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Imali smo ponudu od milion evra, ali nije u pitanju milion ili tri, već to što je Branko Jovičić prva opcija, a za osam dana nam predstoji prva utakmica u kvalifikacijama i bilo bi neozbiljno od nas da pustimo igrača koji je prva opcija.
Pitanje je u kakvoj je fizičkoj spreni Kanjas koji je tek prekjuče odradio prvi trening.


Niko od igrača koji su bili starteri protiv Zenita ne može da ide u ovom momentu.

Imali smo ponudu i za Bena, ali ako smo profesionalci ne možemo prodavati igrače koji su prva opcija trenera nekoliko dana pre početka kvalifikacija. Za Ebisilija imamo dve usmene ponude, iz Arabije i Kine. On u ovom trenutku nije u prvom planu i ukoliko dobije uslove koje tražimo može da ide'', izjavio je Terzić.