Pogledajte koliko su Grobari demolirali jug Marakane i očerupali stolice na derbiju (FOTO)

Najvatrenije pristalice crno-belih, koje su bile u tri frakcije, polomile su ukupno 1781 stolicu

Polomljene stolice na Jugu; Foto: Telegraf

Ukupno 1781 stolica mora da se zameni; Foto: Telegraf

Kavezi su bili "očerupani"; Foto: Telegraf

Navijači Partizana napravili su veliku materijalnu štetu Crvenoj zvezdi tokom 159. Večitog derbija, a ukupno su tri frakcije crno-belih koje su bile smeštene na Jugu i u dva "kaveza" na bočnim stranama južne tribine, polomile 1781 stolicu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Veliki broj stolica slomljen je već posle vodećeg gola Partizana, kada je na Jugu nastao haos. Uz baklje, počele su i stolice da lete na atletsku stazu.

Zvezda je napravila računicu i analizirala štetu koja je načinjena i došla je do brojke od 1781 stolice, koje će biti neophodno zameniti.

Bilo je stolica koje su polomljene i na istočnoj tribini, gde su bili "obični" navijači Partizana, ali su i neki od njih posegnuli za vandalskim činom.

Polomljene stolice na istoku Marakane; Foto: Telegraf

Stolice su nedavno promenjene za potrebe utakmica u Ligi Evrope prošle godine i za Ligu šampiona ove godine, ali sada će biti potrebno nabaviti novi kontingent stolica koje su Grobari polomili.

Kako je Telegrafu rečeno sa Marakane, Zvezda je odlučila da naplati štetu i da ispostavi račun Partizanu, da nadoknadi štetu.

Pošto je cena jedne stolice oko 10 evra, prostom računicom dođe se do podatka da je materijalna šteta koju su Grobari napravili lomljenjem stolica 17.810 evra. Ovime su navijači Partizana ponovo okaljali obraz navijača vandalskim činom, ali su i naneli štetu svom klubu.

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: