Pogledajte kako izgledaju sve grupe na SVETSKOM PRVENSTVU

Odlučeno je žrebom u Dohi

Fudbalska reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u Grupi G sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna, odlučeno je danas žrebom u Dohi.

Ishod za verovali ili ne, imajući u vidu da smo i pre četiri godine, na Svetskom prvenstvu u Rusiji, takođe za protivnike dobili Brazil i Švajcarsku.

Tada smo doduše prvu utakmicu igrali sa Kostarikom, u Kataru startujemo 24. novembra okršajem sa Brazilom! Četiri dana kasnije odmerićemo snage sa Kamerunom, a u poslednjem kolu, 2. decembra, igraćemo sa Švajcarskom, verovatno za prolaz u osminu finala.

Ovakav epilog nazirao se još otkako su izvučeni evropski timovi iz drugog šešira, jer je tada postalo jasno da ne možemo u grupe D, E i F.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kad je zatim Iran iz trećeg šešira otišao u Grupu B sa Engleskom i SAD, a Senegal kod očigledno povlašenih domaćina iz Katara - već tradicija - te Holandije, Orlovima su izbor bili: Argentina, Brazil ili Portugalija kao nosioci.

U Grupu C sa Argentinom i Meksikom otišla je Poljska, dok je Srbija na rivala dobila Brazil i Švajcarsku. Ne baš idealan scenario, jer smo se nadali nekim novim izazovima, a ne reprizama. Na kraju i "šlag na tortu", Kamerun kao protivnik iz četvrtog šešira, nismo tu mogli mnogo gore da prođemo.

Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se od 21. novembra do 16. decembra 2022. godine.

Grupa A: Katar; Ekvador; Senegal; Holandija

Grupa B: Engleska; Iran; SAD; Ukrajina/Škotska/Vels

Grupa C: Argentina; Saudijska Arabija; Meksiko; Poljska

Grupa D: Francuska; Peru/Australija/UAE; Danska; Tunis

Grupa E: Španija; Kostarika/Novi Zeland; Nemačka; Japan

Grupa F: Belgija; Kanada, Maroko; Hrvatska

Grupa G: Brazil; Srbija; Švajcarska, Kamerun

Grupa H: Portugalija; Gana, Urugvaj; Južna Koreja

Mozzartsport